"Tveklöst en av de största"

ANNONS
|

Trestegsstjärnan Christian Olsson slutar på grund av alla skadeproblem, uppger han själv i ett pressmeddelande. I eftermiddag kommer Olsson själv att berätta.

Öis-tränaren Per Crona har följt Christan Olsson under hela hans karriär.

Varför slutade han nu?

- Christian har haft skadeproblem ända sedan OS-finalen 2004 som sedan präglat hans karriär. Två gånger har han kommit igen. Först när han vann EM-guld här i Göteborg 2006 och sedan VM förra året. I höstas gjorde han sitt sjunde ingrepp i foten och det blev nog aldrig riktigt bra. När det sedan förvärrades tror jag han kände att han inte skulle komma till OS i 100 procent och då kunde det vara.

ANNONS

Hur stor var Christian Olsson?

- Han och Carolina Klüft är tveklöst de två största genom tiderna i svensk friidrott. Han har vunnit alla fem stora mästerskap – OS, VM inomhus och utomhus samt EM inomhus och utomhus. Sedan har han även satt världsrekord inomhus. Den enda som är tråkigt är att han aldrig fick bragdguldet, men det berodde nog kanske på att det aldrig blev dramatik när han tävlade eftersom han vann så överlägset.

Vad gjorde han så framgångsrik?

- Han har en enorm fysik och fysiska förutsättningar. Sedan hade han en mentalitet att kunna satsa stenhårt. Han hade även en bra miljö med de rätta föräldrarna och bra tränare.

Vad tror du han kommer att göra nu?

- Jag har ingen aning. Det är en väldigt ambitiös ung man, så jag tror inte han kommer ha några problem att finna sig till rätta. Han har ju bara levt en tredjedel av sitt liv.

ANNONS