Hanna Nilsson. Arkivbild.
Hanna Nilsson. Arkivbild. Bild: MATHIAS BERGELD

Tuff dag för enda svenskan i Vårgårdas lagtempo

Hanna Nilsson var enda svenskan under första dagen av Vårgårdas World Tour.
– Jäklar vad ont det gjorde i benen. Det var jobbigt från start till mål, säger Hanna Nilsson till SVT.

ANNONS
|

En svensk deltog under första dagen av Vårgårdas World Tour, som inleddes med ett lagtempo som gick mellan Vårgårda och Herrljunga under lördagen. Hanna Nilsson, 27, slutade på en 12:e plats med sitt lag BTC Ljubljana, drygt tre minuter efter vinnarna.

– Det var en hård dag, jäklar vad ont det gjorde i benen. Det var jobbigt från start till mål, säger Hanna Nilsson till SVT.

– Eftersom tiden tas på fjärde tjej i laget så gick jag inte helt på max det allra sista. Men det var en bra genomkörare inför linjeloppet i morgon, säger Hanna Nilsson till vargardacycling.se.

ANNONS

På plats fanns även regerande världsmästarna Canyon Sram, som dock fick nöja sig med en andraplats. De fyra senaste åren har segern i lagtempot i Vårgårda gått till Boels Dolmans men i år var det amerikanska Trek-Segafredo som tog hem loppet. Boels Dolmans fick nöja sig med en fjärdeplats.

I det vinnande laget ingick Ruth Winder, Audrey Cordon-Ragot, Elisa Longo-Borghini, Ellen van Dijk, Tayler Wiles och Trixie Worrack.

På söndagen går linjeloppet där följande svenskor deltar: Hanna Nilsson, Sara Penton, Team Virtu och landslagsåkarna Lisa Nordén, Sara Mustonen, Sara Olsson, Nathalie Eklund, Clara Lundmark och Sara Hedberg.

Sveriges bästa cyklist de senaste åren, förra årets VM-fyra Emilia Fahlin, missar tävlingarna i Vårgårda då hon ännu inte är tillbaka i full träning efter en krasch i maj.

ANNONS