Tre Kronors Jonathan Davidsson, vänster, mot Rysslands Artiom Blazhijevskij i Channel One Cup i Moskva.

Tre Kronor tappade 0–2 till strafförlust

Tre Kronor var på väg mot en premiärseger i Channel One Cup i Moskva. Men med två mål på 61 sekunder hämtade värdnationen Ryssland ikapp ett 0–2-underläge och vann med 3–2 efter straffläggning.

|

Tre Kronor imponerande under den första matchen av ishockeysäsongens andra landslagsturnering, Channel One Cup. Två Rysslandsbaserade backar såg till att Sverige var i en tvåmålsledning efter halva matchen mot den KHL-stjärnspäckade värdnationen.

Först satte Philip Holm, till vardags i Nizjnij Novgorod, 1–0 efter drygt fem minuter av den första perioden. CSKA Moskvas Klas Dahlbeck, som assisterade till 1–0-målet, satte sedan 2–0, 13.26 in i andra perioden. 27-årige Dahlbeck var Tre Kronors poängbäste spelare i ispalatset i Moskva, hans egen hemmaarena i KHL.

"Ganska bra"

Tre Kronor inledde den tredje perioden i en 2–0-ledning. Men fick se perioden avslutas i ett 2–2-läge. Dahlbecks lagkamrat i CSKA Moskva, Michail Grigorenko, satte 1–2-reduceringen 3.24 in i perioden och S:t Petersburgs Vladislav Gavrikov noterades för 2–2-målet 61 sekunder senare.

- De får tyvärr två väldigt snabba mål. Överlag tycker jag vi gör en ganska bra match mot ett bra lag, säger Tre Kronors målvakt Lars Johansson till CMore.

Finländskt ras

Efter en mållös förlängning avgjorde Rysslands Grigorenko med en ett vackert handledsskott i Johanssons högra kryss. Förbundskapten Rikard Grönborg var nöjd ändå, trots att Sverige inte satte någon av sina fyra straffar.

- Fantastisk kämparinsats. Synd att vi inte kunde hålla i tredje perioden. Tuff förlust, säger han till CMore.

På lördag möter Tre Kronor Finland i den andra matchen av Channel One Cup. Finland tappade en 3–0-ledning till 3–3 mot Tjeckien, på bara drygt nio minuter i tredje perioden, och förlorade med 3–4 efter straffar.