Tränaren tänker förlåta Zouma för ”kattskandalen”

I en video sparkade fotbollsspelaren Kurt Zouma en av sina katter. Sedan dess har det varit rabalder kring stjärnan, men tränaren för spelarens West Ham United tycker Zouma ska blir förlåten.
– Vi gör alla misstag i livet, säger tränaren David Moyes i The Guardian.

ANNONS
|

Klippet på när fotbollsspelaren Kurt Zoumas sparkade sin katt blev viral. Sedan beslagtogs hans husdjur och sponsorer har pausat eller dragit sig ifrån den engelska klubben han spelar för. Men hans tränare i West Ham United, David Moyes, vill fortsätta spela och förlåta backen.

LÄS MER:Kurt Zouma sparkade på sin katt – West Ham tar avstånd

– Vi är så besvikna, det är långt ifrån hans karaktär, vi har aldrig sett honom såhär, säger Moyes enligt The Guardian.

– Han är en bra grabb och vi ska se till att han får hjälp, tillägger tränaren.

Han tycker Zouma borde förlåtas, eftersom ”vi alla gör misstag i livet”.

Får böter – pengarna går till djur

Spelaren ska även lära sig en läxa av klubben, genom att de ger honom böter på cirka tre miljoner kronor till spelaren och pengarna ska gå till välgörenhetsorganisationer för djur.

ANNONS

Klubbens agerande har stött på kritik. Vissa tycker Zouma borde stoppas från att spela, att det vore ett mer rimligt straff. Det håller inte David Moyes med om.

– Jag tycker inte klubben kunde agerat mer, eller snabbare än vad West ham har gjort. West ham har gjort ett riktigt bra jobb. De har gett honom maximal böter. Jag tolererar inte hans handlingar, de var hemska. Vi alla accepterar att de var djävulska. Men vi har valt att spela honom och vi står för det, säger tränaren till The Guardian.

LÄS MER:Poängtapp för United – Zouma utbuad

LÄS MER:Sponsorer drar sig ur efter "kattskandalen"

ANNONS