Tommy Åström och Lasse Granqvist kritiserar Casper Ruud

Casper Ruud red ut till Mikael Ymers försvar.
Nu får norrmannen frän kritik i podcasten ”Sporthuset”.
– Där är Casper Ruud pinsam, säger Tommy Åström.

ANNONS
|

I tisdags kom den oväntade nyheten om att Sveriges bäste tennisspelare, Mikael Ymer, stängs av efter en dopningsöverträdelse. Straffet blev 18 månader, detta sedan han misslyckats med att infinna sig på rätt plats för en dopingkontroll vid tre separata tillfällen under en period på tolv månader.

Efter att det blev känt togs svensken i försvar av sin vän, tillika den norske världsfyran, Casper Ruud.

– Det kan ibland kännas att man lever som en fånge, om man inte är där den timmen där man testas då är man i trubbel, sa han till Expressen.

Detta får Discovery-programledaren Tommy Åström att ryta ifrån i podcasten ”Sporthuset”, som han har tillsammans med Lasse Granqvist och Jens Fjellström.

ANNONS

– Denna mång-mång-mång-mångmiljonär. Som har en stab av ledare runt sig, som tycker att det är så tufft att få ordning på det här schemat. Det är hemskt helt enkelt. Hade jag haft en papperskorg, jag tog inte med den hit till Clarion Sign där vi spelar in, då hade Casper Ruud hamnat rakt ner i den. För jag menar, hur kan man veta att Ymer inte medvetet har undvikit de här testerna? Det kan ju vara så också. Det är ju därför systemet finns, säger han.

”Vi får ses på Karl Johan”

Han fortsätter sedan.

– Alla där är ju yrkesmän, det är en del av deras arbete. De är mångmiljonärer många utav dem. De får helt enkelt underkasta sig de regler som finns. Där är Casper Ruud pinsam.

I samband med att Ruud tog i Ymer i försvar riktade han kritik mot det internationella tennisförbundet som han menar ”inte hjälper sina spelare”.

Detta får i stället Granqvist att reagera.

– Casper Ruud. Vi får ses på Karl Johan så får vi snacka om det här. Det är en tävlingsförutsättning att du underkastar dig regelverket. Om du inte orkar med det här, då kan du inte vara med i tävlingen. Så det är ingenting att tycka någonting om. Utan det är en grundförutsättning, säger han.

ANNONS

Ruud spelar just nu Swedish Open i Båstad. Under torsdagen säkrade han en plats kvartsfinalen.

LÄS MER:Casper Ruud stöttar Mikael Ymer efter avstängningen

LÄS MER:Björkman köper inte Ymers ursäkt: Alla kan reglerna

LÄS MER:Oerhört korkat, Ymer – även om du inte är dopad

ANNONS