Tappar balansen – kör rätt över en kameraman: ”Dråpligt”

Oturen fortsätter för Atle Lie McGrath från Norge. I slalomtävlingen i Kitzbühel kom han inte särskilt långt. Istället körde han ur och krockade med en kameraman.
– Han kör rakt in i en farbror, säger Pernilla Wiberg i SVT.

ANNONS
|

Det snöade rejält under slalomtävlingen i Kitzbühel. Något som skulle påverka Atle Lie McGrath från Norge. För när han tappade balansen var hans tävling över och av bara farten kraschade han rätt in i en kameraman som inte lyckades undvika kollissionen.

– Han kör rakt in i en farbror, säger Pernilla Wiberg i SVT.

LÄS MER:Erik Sorga – IFK Göteborgs glimrande nyförvärv

Det skulle dock visa sig att både Lie McGrath och kameramannen klarade sig undan några allvarliga skador trots krocken i hög fart.

Det skulle även gå rejält mycket bättre för italienaren Alex Vinatzer som var snabbast under det första åket och ledde med åtta hundradelar före fransmannen Clement Noel. På tredjeplats efter det första åket var norrmannen Sebastian Foss-Solevaag.

ANNONS

LÄS MER:Niklas Rubin talar ut om framtiden i Frölunda HC

För Kristoffer Jakobsen såg det länge bra ut men han skulle tappa efter ett par missar under slutet av åket.

– Det känns som en utmaning att komma hit och försöka ta sig ner här bland alla kullar och knölar. Det är en väldigt speciell slalom, det är svårt att hitta ett bra flyt hela vägen. Det händer mycket, sa Jakobsen inför tävlingen.

LÄS MER:Fem punkter efter BK Häcken seger mot Norrby IF

För den andra svensken, Carl Jonsson tog tävlingen slut då han körde ur.

Tävlingen avgörs i det andra åket som går 13.45.

ANNONS