Henrik Signell leder Sydkorea i OS.
Henrik Signell leder Sydkorea i OS. Bild: Beate Oma Dahle/NTB/TT

Svenska hotet mot Blågult: "Han känner oss bra"

Handbollsdamerna laddar om i OS – och ställs mot ett bekant svenskt ansikte. Förre förbundskaptenen Henrik Signell leder numera Sydkorea.
– Såklart har han en del taktiska drag mot oss, säger Nathalie Hagman.

ANNONS
|

Den blågula högersexan var en av spelarna som mötte pressen dagen efter den tunga rysarförlusten mot Danmark.

Nu väntar Sydkorea, en match som Hagman känner att Sverige ska vinna. Även om Signell, som ledde landslaget 2016–2020, råkar ha lite extra bra koll på svenskorna.

– Det ska bli kul och vi har stött på honom och snackat några gånger här i OS-byn. Han känner oss bra och vet hur vi funkar, men jag hoppas att det inte är tillräckligt bra för att vinna mot oss, säger 33-åringen.

"Lång natt efter förlusten"

Sydkorea överraskade och vann OS-premiären mot Tyskland med uddamålet, men har därefter förlorat mot både Slovenien och Norge.

ANNONS

För Sverige gäller det att snabbt skaka av sig besvikelsen efter att ha tappat 23–21 till 23–25 i slutet mot Danmark.

– Det blev en lång natt efter förlusten och mycket snack, jag somnade inte förrän klockan fyra, säger lagkaptenen Jamina Roberts.

– Nu står man här och är lite sur över att vi förlorade. Men hade någon sagt inför OS att vi skulle stå på fyra poäng – efter att ha mött Norge, Tyskland och Danmark – så hade vi bara tackat och tagit emot.

Om Sverige vinner sina återstående matcher, först Sydkorea och sedan Slovenien, räcker det för att sluta sämst tvåa i gruppen och få en på papperet enklare motståndare i kvartsfinal.

Utnyttja fysiken

Tomas Axnér vill se att Sverige utnyttjar sin fysiska överlägsenhet mot de mindre koreanskorna. Även Axnér har gott hopp om seger, men han erkänner att Signell på förhand har ett taktiskt övertag i förbundskaptenskampen.

– Han har ju absolut fördelar av att han kan vår kultur och många av våra spelare utan och innan, och har coachat många av dem. Jag har inte mycket att kontra med, mer än att jag spelade med en korean i Tyskland en gång i tiden...

Mötet med Sydkorea börjar klockan 11 på torsdagen.

ANNONS
Nathalie Hagman i matchen mot Danmark.
Nathalie Hagman i matchen mot Danmark. Bild: Henrik Montgomery/TT

Fakta: Ställningen i Sveriges OS-grupp

Tre av fem omgångar har spelats i gruppspelet.

Norge, Sverige och Danmark har alla fyra poäng. Tyskland, Sydkorea och Slovenien har alla två poäng.

De fyra bästa lagen går vidare till kvartsfinal.

ANNONS