Svaret efter svenska utspelet: ”Måste bott på Mars”

Norsk favorit i damernas sprint? Det menar den svenska landslagschefen Anders Byström.
– De måste ha bott på Mars ett bra tag, svarar Kristine Stavås Skistad.

ANNONS
|

På torsdag ska de första medaljerna delas ut under skid-VM i slovenska Planica. Mästerskapet inleds med sprint och Sverige har det överlägset starkaste laget.

Den regerande olympia- och världsmästaren Jonna Sundling, sprintcupledaren Maja Dahlqvist, comebackande Linn Svahn och Emma Ribom som den här säsongen vunnit sina första världscuptävlingar i just sprint ska tillsammans med Johanna Hagström försvara de svenska färgerna. Frågar man den svenska landslagschefen Anders Byström är dock inte någon av svenskorna favorit till guldet. Det är norskan Kristine Stavås Skistad, 23, som i franska Les Rousses vann den sista klassiska sprinten inför mästerskapet.

På den norska presskonferensen inför torsdagens tävlingar svarar Stavås Skistad på det svenska utspelet.

ANNONS

– De måste ha bott på Mars ett bra tag. De har nog inte märkt att jag åkt riktigt bra i typ en kvart, säger hon och tillägger:

– Det ger mig bara energi.

Byströms svar: Mindgames

Linn Svahn ger inte mycket för Byströms utspel.

– Hon (Skistad) vann ju senaste tävlingen men jag tänker ändå att vi står här med fem åkare på start för att vi har den regerande världsmästaren. Det är också ganska mycket av en favoritstämpel, säger hon till Sportbladet.

För Sportbladet medger Byström att hans utspel om Kristine Stavås Skistad handlar om mindgames.

– Jag sa så till norsk media. Då kan man säga lite sådana grejer, säger han.

Byström fortsätter:

– Självklart tror jag mest på våra åkare. Det är en liten kul grej bara. Men jag tycker samtidigt att hon var riktigt bra i Frankrike. Hon är en av de största konkurrenterna, det ska man inte sticka under stol med.

LÄS MER:Stjärnlag i VM-sprinten: "Starkaste någonsin"

LÄS MER:Svahn går för VM-medalj – efter 747 dagar

LÄS MER:Sundling kan tvingas stryka guldchans

ANNONS