Skådespelaren Ryan Reynolds och hans kompanjon Rob McElhenny lovar stor bonus till division 5-laget Wrexham.
Skådespelaren Ryan Reynolds och hans kompanjon Rob McElhenny lovar stor bonus till division 5-laget Wrexham. Bild: Markus Schreiber/AP/TT

Stjärnorna lovar miljonbonus till Wrexham

Tidigare i februari blev det klart att Hollywood-stjärnorna Ryan Reynolds och Rob McElhenny köpt upp engelska division 5-klubben Wrexham. Nu har klubben meddelat att det ligger en spelarbonus på 250 000 pund i potten – om de når uppflyttning.

ANNONS
|

Skådespelarstjärnorna har gett Wrexham-spelarna en god anledning att kämpa för uppflyttning – eller snarare nästan tre miljoner anledningar.

Division 5-spelarna får dela på bonuspotten på 250 000 pund, motsvarande ungefär 2,9 miljoner kronor, om de når uppflyttning till fjärdedivisionen den här säsongen.

Utöver det får de motsvarande drygt 2 300 kronor för varje seger, och nästan 600 kronor för en oavgjord match.

"Rob och Ryan ville bidra till spelarnas tro på att de kan nå uppflyttningsplayoff den här säsongen och lägga till en finansiell anledning för att uppnå det", säger klubbens förvaltningschef på deras hemsida.

Laget ligger för närvarande på sjunde plats i tabellen och innehar den sista playoff-platsen.

ANNONS

Ryan Reynolds är mest känt för att han spelar huvudrollen i "Avengers"-filmerna om superhjälten Deadpool, och Rob McElhenny känns igen från bland annat komediserien "It's always sunny in Philadelphia".

Duon har investerat motsvarande cirka 23 miljoner svenska kronor i fotbollsklubben sedan övertagandet blev klart den 9 februari.

Wrexham ligger i Wales, men spelar i det engelska ligasystemet.

ANNONS