Stjärnan i blåsväder – spelade turneringar ovaccinerad

Det blåser om italienskan Camila Giorgi. Enligt uppgifter från flera italienska medier, däribland Repubblica, har 30-åringen använt ett falskt vaccinpass för att delta i flera turneringar. Dessutom utreds två läkare.

ANNONS
|

Diskussioner om covid-19-vaccin inom tennisvärlden har blivit en vana vid det här laget.

Tidigare valde storstjärnan Novak Djokovic att lämna tävlingen Australian Open efter att ha vägrat vaccinera sig. Han sade då att han ”hellre offrar troféer än vaccinerar sig”, vilket blev en stor snackis.

Och nu är det dags igen.

Senast att rätta in sig i ledet är italienskan Camila Giorgi (plats 66 på världsrankingen). Enligt flera italienska medier ska Giorgi ha varit ovaccinerad och rest med falskt vaccinpass för att delta i både Australian Open och US-Open.

Anledningen till att Camila Giorgis namn har kommit upp på tapeten är på grund av att två läkare, Daniela Grillone Tecioiu och Erich Volker Goepel, just nu utreds av polis för att ha utfärdat ett flertal ogiltiga vaccinpass.

ANNONS

Enligt uppgifter har Daniela Grillone Tecioiu redan hörts fem gånger av åklagarmyndigheten i Vicenza och totalt ska det röra sig om över 100 falska pass.

LÄS MER:Djokovic i Australien efter kontroverserna

LÄS MER:Djokovic missar US Open – är inte vaccinerad

LÄS MER:Mikael Ymer om singellivet: ”Kärlek är inte för mig”

ANNONS