Stjärnan Alexia Putellas gjorde två av målen när Spanien avgjorde tidigt borta mot Schweiz. Arkivbild. Bild: Alessandro Garofalo/AP/TT

Spanien rycker – krossade Schweiz

Spanien rycker allt närmare gruppsegern i Nations League och fortsatt OS-kval.
Stjärnan Alexia Putellas gjorde två av målen när Schweiz krossades borta med 7–1.
Spanien leder gruppen med fem poäng före Sverige.

|

Gruppjumbon Schweiz kunde inte ge Sverige någon hjälpande hand i jakten på Spanien.

När Sverige dessutom tappade poäng mot Italien (1–1) har Spanien fem poängs försprång med två matcher kvar.

Redan efter elva minuter hade världsmästaren gjort två mål på Letzigrund i Zürich.

Högerbacken Oihane Hernandez nickade in det spanska ledningsmålet på hörna redan i fjärde minuten och stjärnan Alexia Putellas kunde bredsida in 2–0 från nära håll i elfte minuten på inspelet snett inåt bakåt från Salma Paralluelo.

Spanien svarade för ännu ett hörnmål i 56:e minuten när mittbacken Maria Mendez kunde nicka in trean.

Putellas blev tvåmålsskytt när hon satte en straff fram till 4–0 innan Schweiz kunde reducera. Därefter fyllde inhopparna Athenea del Castillo, två mål, och Maite Oroz på fram till 7–1.

Spanien leder med fem poängs marginal före Sverige och behöver två poäng till för att säkra gruppsegern och därmed fortsatt OS-chans.

Spanien har kvar att möta Italien och Sverige, båda på hemmaplan.