Håkan Hellström skickade krya på dig-hälsning till Simon Möller efter korsbandsskadan.
Håkan Hellström skickade krya på dig-hälsning till Simon Möller efter korsbandsskadan. Bild: Privat/Bildbyrån

Simon Möller fick krya på dig-hälsning av Håkan Hellström

Han citerade Håkan Hellström i en intervju med SVT. Sedan damp en videohälsning ner i landslagsmålvakten Simon Möllers telefon som han sent kommer att glömma.
– Det går inte att beskriva hur mycket jag älskar den mannen, säger Möller.

ANNONS
|

I tisdags tog handbollsklubben Sävehof sitt åttonde SM-guld på herrsidan.

Det var även sista matchen i klubben för Simon Möller, som fick sitta på bänken och se sin moderklubb ta hem segern på bortaplan. Korsbandsskadan satte stopp för insatsen på plan, men han var inte sen att glädjas med laget efter att guldet var ett faktum.

Simon Möller och tränare Michael Apelgren firar och gör båda sina sista säsonger i Sävehof.
Simon Möller och tränare Michael Apelgren firar och gör båda sina sista säsonger i Sävehof. Bild: CHRISTIAN ÖRNBERG

Simon Möller har tidigare bedyrat sin kärlek till Håkan Hellströms musik och i segerintervjun efter matchen citerade Simon Möller idolens låt när han tårfyllt beskrev de mixade känslorna av att vinna guldet – men samtidigt vara skadad.

– Det är klubben i mitt hjärta som jag har representerat sedan jag var sex år. Det är det här jag har kämpat för i ett helt år, sedan förra skadan. Och nu... Nu är jag skadad igen men det är liksom... Man måste genom skam, man måste genom drömmar och man måste dö några gånger innan man kan leva. Lite så känner jag just nu, säger han i SVT:s sändning.

ANNONS
Simon Möller har tatuerat in ett citat från Håkan Hellströms känn ingen sorg för mig Göteborg på ena armen.
Simon Möller har tatuerat in ett citat från Håkan Hellströms känn ingen sorg för mig Göteborg på ena armen. Bild: MATHIAS BERGELD

”Där kom tårarna igen”

Popkungen var heller inte sen med att uppmärksamma Simon Möllers musikintresse. Under onsdagskvällen skickade han en video till målvakten, som publicerade den i sina sociala medier.

”Jag tror att ditt korsband kommer läka, allting kommer bli bra igen och att du på något sätt kommer ha nytta av det här som någon slags erfarenhet. Stor kram, mycket styrka”, säger han i videon.

Det är första gången Simon Möller haft kontakt med Hellström, som han beskriver som sin största förebild och inspirationskälla.

– Helt otroligt alltså. Då kom tårarna igen. Det var helt fantastiskt. Jag lyssnar på honom så otroligt mycket och går på alla konserter jag bara kan. Förra året när jag var skadad så var jag ändå på tre av konserterna på hans turné. Det går inte att beskriva hur mycket jag älskar den mannen och hans musik.

Flera Håkan Hellström tavlor hänger hemma hos Simon Möller i Partille.
Flera Håkan Hellström tavlor hänger hemma hos Simon Möller i Partille. Bild: MATHIAS BERGELD

Och det är framför allt den där låten, ”Man måste dö några gånger innan man kan leva” som har tagit honom genom tunga skadeperioder.

– De där raderna från den låten som bara kom i intervjun efter matchen, det bara dök upp i mitt huvud liksom. De orden har etsat sig fast i mig egentligen sen förra året och sen förra skadan. Att jag ska tillbaka och jag ska vinna SM-guld. Och nu betyder de ju ännu mer än någonsin.

ANNONS

Simon Möller var en av Sävehofs klarast lysande stjärnor under säsongen och var högaktuell för OS-truppen som ska till Paris under sommaren – innan han drog korsbandet.

LÄS MER:Det går att vinna SM-guld – även utan ett korsband

LÄS MER:Sävehof svenska mästare – för åttonde gången

ANNONS