GP:s Tove Mattsson listar några av sommarens heta evenemang i Göteborg.
GP:s Tove Mattsson listar några av sommarens heta evenemang i Göteborg. Bild: Bildbyrån

Så blir sportsommaren i Göteborg

Efter två år av pandemi och inställda evenemang kan det äntligen erbjudas en fullspäckad idrottssommar för göteborgarna igen. Här är några av sommarens höjdpunkter att hålla koll på.
Men vad saknar du? Hör av dig!

ANNONS
|
Bild: PETTER ARVIDSON

Hisingen Runt 4 juni, Lindholmen

Det klassiska cykelloppet som har funnits lika länge som Kronprinsessan Viktoria, Abbas Dancing Queen och Star Wars (44 år). Bjuder på ett 50 kilometer långt motionslopp runt Hisingen och är tillsammans med Göteborgssimmet och Finalloppet en del av Göteborgsklassikern.
Bild: LINE SKAUGRUD LANDEVIK

Världsungdomsspelen 17-19 juni, Ullevi

Morgondagens världsstjärnor i friidrott kommer till Ullevi. Tävlingen har år efter år antagit en mer internationell prägel vilket medfört allt vassare konkurrens. En titt i rekordlistorna visar att så gott som alla svenska superstjärnor deltagit i tävlingen: Christian Olsson, systrarna Kallur och Mustafa Mohammed för att nämna några.
Bild: VEGARD WIVESTAD GRØTT

Gothenburg Triathlon 26 juni, Rådasjön Mölndal

Lokal triathlonfest för både nybörjare och erfarna i och runt Rådasjön i Mölndal. Kommer erbjuda två olika distanser som publiken kan följa:

Start kl 09 - Olympisk triathlon med sträckorna 1500 meter simning, 40 kilometer cykling och 10 kilometer löpning (tävlingsklass/motionsklass).

Start kl 10 – Motionssprint med sträckorna 400 meter simning, 20 kilometer cykling och 5 kilometer löpning (motionsklass).
Bild: MATHIAS BERGELD

Match Cup 4-9 juli, Marstrand

Seglingsmetropolen Marstrand är den givna platsen för de sportsugna göteborgarna som befinner sig ute i skärgården. Match Cup Marstrand tar emot de högst rankade seglarteamen i världen och är en återkommande folkfest för publiken.
Bild: MATHIAS BERGELD

Partille Cup 4-10 juli, Heden/Göteborg

Efter tre års frånvaro är världens största ungdomsturnering i handboll tillbaka i Göteborg för en veckolång fest. Sätter som vanligt sin prägel på staden med mängder av ungdomar från världens alla hörn som gör upp om titeln världens bästa ungdomslag.
Bild: NICKLAS ELMRIN

Gothia Cup 18-24 juli, Heden/Göteborg

Knappt har stormen lagt sig efter Partille Cup innan det återigen är dags för ungdomarna att ta över staden. Fotbollsturneringen spelas på 110 planer i och runt Göteborg med sitt center på Heden. I år väntas 1700 lag delta från 80 länder.
Bild: MATHIAS BERGELD

Fiskebäckskil Invitational 19-21 juli, Fiskebäckskil

Padelfebern verkar här för att stanna, åtminstone på västkusten. Padelturneringen i Fiskebäckskil är fjolårets publiksuccé där svenska och internationella elitspelare gör upp om titeln vid havet. En inbjudningstävling där åtta dam- och herrlag tävlar på utomhusbanor.
Bild: LUDVIG THUNMAN

Gotaloppet 2022 20 augusti, Jonsered

Missade du Göteborgsvarvet eller var missnöjd med tiden? Inga problem, i slutet av sommaren har du chans till revansch. I det 20 kilometer långa loppet springer du omväxlande på stigar, grus- och gång-vägar med start i Jonsered och målgång på Valhallas idrottsplats. Passar alla motionärer oavsett ambitionsnivå.
Bild: JOHANNA LUNDBERG

Göteborgssimmet 2022 21 augusti, Delsjön

1000 meter i öppet vatten behöver du simma för att klara av andra delen i Göteborgsklassikern. Är Sveriges näst största simtävling i öppet vatten efter Vansbrosimmet och står även värd för SM i samma kategori. En tävling för både eliten, motionärer och ungdomar.
Bild: Peter Holgersson

10 Island trailrun 21 augusti, Hönö

Ett trailrun-lopp för hela familjen där du kan välja mellan sträckorna 5 och 10 kilometer. Här springer du i naturen på både klippor och stigar, allt längs med havet.

Saknar du något på listan? Vill du tipsa om något som händer i sommar? Hör av dig till reporter Tove Mattsson på tove.mattsson@gp.se.

ANNONS