Ronaldos kritik: "Känner mig förrådd"

Cristiano Ronaldo känner sig förråd av Manchester United.
Det berättar han i en uppmärksammad intervju med Piers Morgan.
Efter kritiken kan han gå miste om miljoner, rapporterar Metro.

ANNONS
|

Cristiano Ronaldos återkomst till Manchester United inför förra säsongen har inte varit någon större succé. Och sedan tränaren Erik ten Hag anlände i somras har portugisen stundtals varit petad och rykten om att han vill lämna klubben har florerat – både innan och under säsong.

I en 90 minuter lång intervju i talkshowen "Piers Morgan Uncensored", som sänds i sin helhet på onsdag och torsdag, berättar Ronaldo om hur han upplever en brist på respekt, att flera i klubben inte vill ha honom där och att han känner sig förrådd.

I The Sun skriver Piers Morgan ut delar av det som kommer att komma i tv-intervjun. Ronaldo riktar bland annat en rejäl salva mot tränaren ten Hag.

ANNONS

– Jag har ingen respekt för honom, för han visar ingen respekt för mig. Om du inte visar mig respekt, kommer jag aldrig att visa dig respekt tillbaka, säger han.

Ronaldo säger att han vill att supportrarna ska få veta sanningen. Han säger också att Manchester United behöver byggas om från grunden och han inte har några problem med att lämna för att det ska kunna göras.

– Om de börjar med mig är inte det ett problem, säger han och fortsätter:

– Jag älskar Manchester United, jag älskar fansen. De är alltid på min sida. Men om de vill göra det på ett annat sätt, måste de förändra många, många saker.

Här kan han hamna

Intervjun har fått stor uppmärksamhet och Ronaldo har kritiserats hårt. Enligt brittiska Metro kan han åka på en miljonsmäll för de redan bevingade orden.

Tidningen skriver att Ronaldo till en början kommer att straffas med böter motsvarande två veckolöner, vilket i sin tur motsvarar över tolv miljoner svenska kronor. Ronaldo väntas också dumpas av Manchester United redan under januarifönstret.

Enligt Manchester Evening News är det inte direkt huggsexa om portugisens tjänster. Närmast tillhands ska en övergång till moderklubben Sporting Lissabon vara.

På måndagseftermiddagen gick Manchester United ut med ett uttalande gällande Ronaldo-intervjun. I detta lät man meddela att man tagit del av den och att man kommer ta sin tid innan ett fullständigt svar kommer.

ANNONS

Klubben meddelar att huvudfokus för tillfället ligger på den resterande delen av säsongen.

LÄS MER:Rooneys ilska efter skandalbilderna på Ronaldo

LÄS MER:Gary Nevilles uppmaning: Bryt Cristiano Ronaldos kontrakt

LÄS MER:Manchester United stänger av Ronaldo

ANNONS