Robin Olsen kliver av planen efter 1–4-förlusten mot Serbien.
Robin Olsen kliver av planen efter 1–4-förlusten mot Serbien. Bild: Pontus Lundahl / TT

Robin Olsen efter 1–4-smällen: "En kollaps"

Robin Olsen har träningsoverallens huva dragen över huvudet efter 1–4-kraschen mot Serbien.
Som om han skäms. Vilket är precis vad han gör.
– Det var inte så här vi ville ha det. Det känns väldigt tungt. Man hade förhoppningar innan matchen på att det skulle bli bättre. I stället blir det en kollaps, säger landslagsmålvakten.

ANNONS
|

Dejan Kulusevski pratar om spelare som saknar självförtroende på grund av bristande speltid i sina klubblag, lagkaptenen Victor Nilsson Lindelöf om bristande mod och oförmågan att vinna dueller.

– En av sakerna vi tryckte på inför matchen var att försöka vinna duellerna. Det började inte bra och blev inte bättre, säger Olsen.

Nilsson Lindelöfs kärnfulla sammanfattning av den tafatta svenska prestationen på Rajko Mitic-stadion var:

– Pinsamt.

Olsen:

– Jag håller med till hundra procent. Vi fick vad vi förtjänade och då får vi ta kritiken. Som lag har vi problem. Det är inte bara försvarsspelet utan hela laget. Under Janne (förbundskaptenen Andersson) har vi varit kända för att vara väldigt stabila bakåt, svåra att göra mål på.

ANNONS

Se sig själva i spegeln

Fyra raka förluster och utspelat av Serbien. Olsen suger på frågan vad det är som inte stämmer i det svenska landslaget just nu.

– Hade jag vetat det hade jag gått till Janne och berättat. Hade vi i laget vetat det hade vi inte spelat som i dag.

Nu väntar en ödesmatch på tisdag. Sverige måste slå Slovenien hemma på Friends arena för att inte rasa ned i Nations Leagues källare – C-divisionen.

– Vi får analysera den här matchen helt enkelt och se vad felet är, men vi levde inte alls upp till de förväntningar jag hade på mig själv och på laget. Vi måste alla kolla oss i spegeln och inse att nu är det allvar, sista chansen.

– Jag kommer att göra allt för att pusha andra att försöka lämna den här matchen bakom sig och se fram emot tisdag, säger Robin Olsen.

Träffades av laser

Det serbiska fotbollsförbundet förbjöds att ta in betalande publik i Nations League-mötet på lördagskvällen. En dom Europeiska fotbollsförbundet, Uefa, delade ut som straff för upprepade förseelser i en tidigare hemmalandskamp.

Kryphålet att kunna låta unga gratis se matchen utnyttjades till fullo. Runt 10 000 barn och ungdomar med föräldrar och ledare släpptes in.

Några skämde ut sig.

ANNONS

– Jag fick grön laser riktad mot mig på uppvärmningen. Det är intressant att de stängt ute alla vuxna och barnen springer runt med grön laser. Verkligen intressant. Jag märkte av lasern under uppvärmningen men inte under matchen, säger Olsen.

Han förstår inte varför de svenska supportrar som rest till Belgrad inte fick se matchen. Något hans eget förbund stoppade.

– Det var 50–60 här på träningen i går och de fick se en kvart. Jag tycker synd om dem. Annars skiter jag fullständigt i hur många serbiska barn som släpptes in.

ANNONS