Regnigt när STCC kommer till Göteborg

Under helgen kommer STCC tillbaka till Göteborg för första gången på tio år. Men det ser ut att bli en regnig återkomst för racerförarna.
– Vi är vana vid svenskt väder, säger tävlingens vd Micke Bern.

ANNONS
|

Under helgen återvänder STCC till Göteborg för första gången på tio år när racerförarna ska köra eldrivna bilar i ett head-to-head-koncept på den tomma parkeringsytan mellan Valhalla IP och Ullevi.

Det ser ut att bli riktigt Göteborgsväder för åkarna.

– Det ser ganska blött ut för Göteborgs del imorgon tyvärr. Det kommer vara perioder med uppehåll också men det kommer nog upplevas som en ganska regnig dag, säger Mattias Lind, meteorolog på SMHI.

Skurar övergår till sammanhängande regn

Under förmiddagen på lördagen ser Mattias Lind att det kommer skurar som under eftermiddagen och kvällen kommer att övergå i ett mer sammanhängande regn. Totalt ser det ut att komma mellan 10 och 20 millimeter regn under lördagen.

ANNONS

”Att banan är våt är inga problem”

STCC-tävlingarna kommer att hålla på mellan klockan 9 till 17,15 enligt deras hemsida. Att det ser ut att bli regnigt är inte något som oroar Micke Bern, vd för STCC.

– Vi kör i regn på alla andra banor annars. Vi är vana vid svenskt väder, säger han.

Så det är inte något som skulle riskera själva tävlingarna?

– Nej, nej, nej, för guds skull. Det ska det inte vara det ser jag absolut inte som ett problem. Ibland får man vänta tills det värsta regnet har dragit över men att banan är våt är inga problem.

Hur ser du på det ur en publiksynpunkt?

– Det är klart att det är tråkigare. Vi vill ha fint väder, men vi får fokusera på att göra ett bra event oavsett väder.

Under söndagen är det mer hoppfullt om man inte vill ha regn, enligt SMHI. Det finns stora regnmängder i området, men det finns en större lokal variation.

– Det är en hel del skurar tyvärr men då är det mer i stråk och de stråken är lite svårare att placera. Om man har tur på söndag så kan Göteborg klara sig ganska bra, säger Mattias Lind.

STCC

Körs 8-9 juni mellan Ullevi och Valhalla IP.

Det är samma upplägg båda dagarna där två förare tävlar åt gången. Efter inledande testpass börjar en stege med åttondelsfinal, kvartsfinal, semifinal och final för att kora en finalsegrare.

Bilmodellerna som används är Cupra Born, Tesla model 3, Volkswagen ID3 och BMW i4.

Det råder väskförbud inne på arenan.

Källa: Stcc.se

LÄS MER:Efter två års väntan – premiär för eldrivna STCC i Göteborg

LÄS MER:STCC bygger upp racerbana – precis utanför Ullevi

ANNONS