Rafael Nadal minns festerna i Båstad: ”Fantastiska här”

Han har vunnit 22 grand slam-titlar i karriären. Nu är 38-årige superstjärnan Rafael Nadal i Båstad för att hitta formen inför OS – och för att festa?
Följ med GP på den smått hysteriska resan kring världens bäste grusspelare genom tiderna.

ANNONS
|

Ute på de små gatorna i Båstad rullar det fram den ena mångmiljonbilen efter den andra. Det är Bugatti, Ferrari och Lamborghini som samsas om uppmärksamheten med McLaren och svenska superbilen Koenigsegg.

Men en volley från gatan är det fullsmockat på centercourten – redan på den första dagen av tennisveckan. Aldrig någonsin tidigare har det varit slutsålt på en måndag, som historiskt sett brukar innebära låga åskådarsiffror för turneringen.

Orsaken är enkel.

Där inne på gruset stjäl en av sportvärldens allra största stjärnor allt ljus.

Rafael Nadal, tennisikonen, ska spelas OS-tennisen i Paris tillsammans med landsmannen Carlos Alcaraz som vann Wimbledon i söndags. Nu är spanjoren i Båstad för att hitta formen igen.

ANNONS

– Jag ville spela en tävling på grus för att förbereda mig inför OS. Men jag kan inte ge en speciell anledning till varför jag kom hit, istället för att spela i till exempel Hamburg. Men jag har bra minnen härifrån, det är nästan 20 år sedan jag var här förra gången, säger Rafael Nadal om vistelsen i Sverige.

Han tillägger:

– Jag tycker det är en underbar plats här. Det är tyst. Om vi kan få lite mer sol de kommande dagarna hade det varit fantastiskt, haha.

Nadal om att festa i Båstad: ”Inte tillåten”

Rafael Nadal vann senast Nordea Open i Båstad redan 2005, då endast 19 år.

Men en hel del har förändrats sedan förra gången han var här – inte minst att det inte ska festas lika mycket denna gången.

För några fester har det inte blivit för Nadal – ännu.

– Jag njuter av att gå runt i byn och äta gott på restaurangerna, men inga fester här än. Min familj är här ... så jag är inte tillåten. Men jag minns att jag var på några fantastiska fester när jag var här förra gången, säger spanjoren och fortsätter:

– När du blir 38 år, som jag är, lägger du märke till hur fint det är runt omkring dig mer än sådana saker.

ANNONS

Trots sin ålder visade han god form redan från start.

Nadal smsade legendaren direkt

För under måndagen städade Rafael Nadal i par med norrmannen Casper Ruud av Guido Andreozzi/Miguel Reyes-Varela i första omgången i dubbeln, efter att andra set förlängts av regnet, och vann med tämligen enkla siffror, 6–1 och 6-4.

På tisdag ska spanjoren gå in i singelturneringen, där han möter svenske Leo Borg – tennislegendaren Björn Borgs son.

– Jag skrev till honom när jag såg lottningen att jag behöver lite självförtroende inför Laver Cup. Jag måste prata med honom om hans son, för att få taktiska tips inför i morgon. Nej, jag skojar bra, säger han och skrattar.

De känner bland annat varandra från Laver Cup, där Borg har agerat kapten för Lag Europa sedan starten av uppvisningsturneringen.

– Det är första omgången för mig. Men det är en speciell känsla för mig att spela mot Björn Borgs son, med allt vad Björn representerar i tennisens historia och vad han representerar fortfarande i dag.

LÄS MER:Fullsatt när Nadal vann direkt i Båstad

LÄS MER:Leo Borg ställs mot Rafael Nadal i Nordea Open

ANNONS