Bild: VEGARD WIVESTAD GRØTT

Prisutdelning skjuts upp – på grund av Bahta-utredningen

Meraf Bahta är nominerad till Friidrottsgalans pris "Årets kvinnliga prestation i landslaget". Nu har juryn beslutat att skjuta upp prisutdelningen, med anledning av utredningen som pågår kring Bahta.

ANNONS
|

Styrelsen menar att beslutet bygger på att resultatet kan komma att påverkas av den process som pågår, och för att juryn ska vara så objektiva som möjligt i sin bedömning så skjuts prisutdelningen upp istället, skriver friidrott.se

Meraf Bahta misstänkts för dopningsbrott efter tre missar på ett år i det så kallade vistelserapporteringssystemet. Riksidrottsförbundets dopningskommission har lämnat vidare ärendet till dopningsnämnden för bestraffning. Dopningskommissionen yrkar på ett års avstängning.

LÄS MER: Bahta nominerad inför friidrottsgalan

LÄS MER: Det händer nu i Bahta-fallet

– Styrelsen har hanterat frågan och valt att under rådande omständigheter skjuta på utdelningen av priset Årets kvinnliga prestation i landslaget. Det är viktigt att den rättsliga processen får fortsätta ha sin gång och vi avvaktar därför slutligt besked i vistelserapporteringsärendet innan vi kommer att utse den rättmätiga pristagaren, säger Stefan Olsson, generalsekreterare.

ANNONS

Enligt friidrott.se har juryn värderat Bahtas resultat och prestationer under det gångna året som de starkaste i kategorin.

Någon som däremot har möjlighet att ta emot inte bara ett pris utan fyra(!) på Friidrottsgalan den 29 november är Andreas Kramer. Han är nominerad i fyra av fem kategorier.

– Det är väldigt kul. Hade jag kunnat springa där i Finnkampen hade jag kanske blivit nominerad till alla fem, säger han till friidrott.se.

LÄS MER: Nominerad till årets genombrott – för tredje året i rad

LÄS MER: Andreas Kramer missar Finnkampen

Kramer har haft en framgångsrik säsong 2018 där det största ögonblicket var EM-silvret på 800 meter i Berlin.

– Jag vågade inte hoppas på för mycket inför säsongen. Jag hade en skada som störde under försäsongen. Men sen startade allt bra, med första loppet på 1:45.3 – sen var det bara att köra, säger han till friidrott.se.

ANNONS