Sveriges scout Tom Prahl varnar för en aggressiv start från Nederländerna, men tror ändå inte på en svensk storförlust och missat VM-playoff. Arkivbild.
Sveriges scout Tom Prahl varnar för en aggressiv start från Nederländerna, men tror ändå inte på en svensk storförlust och missat VM-playoff. Arkivbild.

Prahl tror inte på svensk storförlust

Kan Sverige förlora med minst sju mål mot Nederländerna? Inte enligt scouten Tom Prahl.

ANNONS
|

Tom Prahl har sett Nederländerna i "många matcher" och säger att motståndet som väntar i Amsterdam är i princip detsamma som Sverige ställdes emot på Friends arena den 6 september.

Av den anledningen tror Prahl inte att Sverige kan förlora med minst sju mål.

Det är nämligen vad som måste ske om förbundskapten Janne Andersson & Co ska missa andraplatsen i VM-kvalgruppen.

"Laborerar"

- Det har inte hänt så mycket eftersom de inte har hittat någon permanent elva. De laborerar fortfarande. Jag tycker Hollands styrka i fjol jämfört med nu är nog ungefär samma, säger han.

ANNONS

- Jag har sett dem i många matcher och det är väl tredje mittbackskonstellationen som de är inne på nu, fyra, fem ytterbackar och olika spelare på kanterna. Det är väldigt få spelare som spelar match eller match.

Det finns ändå en detalj som han anser är viktig att ha koll på när lagen ställs mot varandra på Amsterdam arena.

Hemmalagets intensiva inledning.

- De startar väldigt aggressivt, det gör de på hemmaplan. De försöker flytta fram och sätta hög press och jaga backlinjen och målvakten när de får chansen. De kommer absolut att satsa i början, säger han.

- Det blir så klart en nyckel, att klara den här stormen. Men det är inget nytt. Det är klassiskt. Man måste klara de här första 20–25 på bortaplan, så är det alltid.

ANNONS

"Öppnar för kontringar"

Å andra sidan kommer Nederländernas förväntade starka start resultera i omställningslägen för Sverige.

- Det kommer vara lite att de har vissa spelare som inte jobbar medvetet fullt ut hemåt och att det då bli öppnar för att kontringar. Det målet de släppte in mot Vitryssland (seger med 3–1) var ju en sådan omställning.

Amsterdam, TT:s utsände

ANNONS