Det blev en säker seger för Pixbo i premiären mot Jönköpings IK.
Det blev en säker seger för Pixbo i premiären mot Jönköpings IK. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Pixbo tog säker premiärseger mot Jönköping

Alicia Svensson bytte botten mot toppen. Under lördagen satte 20-åringen sitt första mål i Pixbo undet segern mot hennes gamla lag Jönköpings IK.
– Det var lite speciellt, säger hon efter 6–2-vinsten.

ANNONS
|

Pixbo har siktet inställt – efter förra säsongens snöpliga avslut vill Göteborgsklubben ta hem dubbla SM-guld.

– Vi är ett bra lag och har vi flyt med sjukdomar och skador kan vi nå hela vägen. Vi skiktar ju på SM-guld men med tanke på allt runt omkring vet man aldrig, sa damlagets tränare Jonas Eliasson inför säsongsstarten.

Under lördagen inleddes den långa jakten på guldet med ett möte med Jönköpings IK, ett lag Pixbo haft lätt för historiskt sett.

Inför premiären hade Göteborgslaget vunnit 18 av de 19 matcher lagen spelat mot varandra.

I premiärmatchen kom den 19:e segern för Pixbo.

ANNONS

Det dröjde dock en stund innan målskyttet lossnade på riktigt för de rödvita damerna. Efter en period hade man ledningen med knappa 1–0 och efter två var den utökad till något tryggare 3–1.

Under den avslutande tredjedelen lossande det dock för Pixbo som växlade upp, bland annat tack vare Alicia Svensson som satte 4–1-målet redan 1.22 in sista perioden.

Ett extra speciellt mål för Svensson som lämnade just Jönköping för Pixbo i somras.

– Det kändes lite speciellt, det är faktiskt första gången jag möter spelare som jag spelat med tidigare. Så det kändes lite speciellt, men det var kul. Det var en rolig match att spela, säger den 20-årige centern som dock höll nere firandet något.

Alicia Svensson ställdes mot gamla lagkamraterna.
Alicia Svensson ställdes mot gamla lagkamraterna. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Målet var startskottet på en liten islossning för Pixbo som till slut stod som segrare med 6–2.

– Passningskvalitén var väl kanske inte den bästa till en början. Det var mycket studsigt och när vi väl fick lägen studsade bollen, det tog tid innan vi kom in i det.

Ringrostigt eller ej: En seger är alltid en seger.

– Det är alltid gött när man har seriepremiär att få ta med sig tre poäng från den. Det ger en bra känsla inför kommande matcher.

ANNONS

Vad tar ni med er från den här matchen?

– Dels är det att vi ändå får in några mål till slut och vi fortsätter kämpa, trots premiärnerver där alla vill bidra och det kanske slår över lite. Men vi producerar ändå framåt och kämpar genom hela matchen.

Har bytt botten mot toppen

Hur är det att komma till en guldkandidat som Pixbo?

– Det har alltid varit en dröm att få vara med i ett sånt här lag, att få testa på hur det är. Varje träning är väldigt lärorik.

Förra året spelade Alicia Svensson som bekant i Jönköpings IK, ett lag som tog nästan 40 färre poäng än Pixbo som slutade tvåa i grundserien.

– Det var mitt första år i SSL, så det var också lärorikt på sitt sätt. Men det är klart att det är väldigt bra spelare här, det var det i Jönköping också såklart, och man får verkligen slita varje träning. Man får alltid vara på tå, man får ut mycket av varje minut.

ANNONS