Pistorius hade köpt fler vapen

ANNONS
|

Det framkom på den elfte rättegångsdagen, då vapenhandlaren och utbildaren Sean Patrick Rens satt i vittnesbåset.

Beställningen av en Smith & Wesson 500, den kraftfullaste revolvern i världen enligt tillverkaren, ytterligare en revolver samt tre gevär, återtogs en månad efter det att Steenkamp dödats, sade Rens enligt medier på plats.

Rens berättade också att Pistorius väl känner till under vilka omständigheter man har rätt enligt sydafrikansk lag att skjuta mot en person och att Pistorius hyser en "stor kärlek" för vapen.

Åklagarsidan, som yrkar på överlagt mord, försöker måla upp en bild av den benamputerade idrottsstjärnan, känd som Bladerunner på grund av sina proteser, som skjutglad och överilad.

ANNONS

Att Pistorius har skjutit ihjäl Steenkamp är klarlagt, men själv hävdar han att det var i självförsvar eftersom han trodde att någon brutit sig in i hans badrum och att det var först när han sparkat in dörren som han insåg att det var flickvännen.

Senare under rättegången förhördes polisfotografen Bennie van Staden som medgav att han flyttat på bevisföremål men att han först fotograferat deras ursprungliga position.

ANNONS