Petter Northugs plan: ta in Edvin Anger

Han ses som svensk herrskidåknings nästa stora namn. Nu hyllas Edvin Anger av Petter Northug – som vill värva honom till sitt team.
– Vi för en dialog, säger norrmannen till Expressen.

ANNONS
|

Edvin Anger har haft en succéartad första säsong som senior. 20-åringen har tagit sig till sprintfinal i världscupen fyra gånger och varit fyra två av dem. Dessutom gjorde han en stark sistasträcka i stafetten i Toblach när Sverige överraskande blev tvåa.

Nu har den norske legendaren Petter Northug riktat in sig på den svenska talangen.

Northug sponsrar redan Calle Halfvarsson och Frida Karlsson som kör i hans glasögon och nu vill han även ha in Edvin Anger i sitt team.

– Jadå, jag har pratat lite med Edvin redan. Vi för en dialog. Men nu ska Edvin först och främst få koncentrera sig på VM och resten av den här säsongen. Sedan ska vi prata mer konkret i vår, säger Northug till Expressen.

ANNONS

Hyllar talangen

Edvin Anger bekräftar att han har pratat med Northug.

– Det är ju jäkligt kul. Jag får väl se vad han har att erbjuda, säger han.

Norrmannen hyllar också Anger stort och säger att han ser honom som en framtida utmanare till suveräne Johannes Høsflot Klæbo.

– Absolut. Utvecklas Edvin normalt under de närmaste två åren så tror jag han då är den nye sprintkungen. Han kan ha några fantastiska år framför sig, säger Northug till Expressen.

LÄS MER:Stjärnlag i VM-sprinten: "Starkaste någonsin"

LÄS MER:Sundling kan tvingas stryka guldchans

LÄS MER:Svahn går för VM-medalj – efter 747 dagar

ANNONS