Pannkakan blev ett stipendium för Grunden Bois

Det startade med en oväntad fråga om en pannkaka – och slutade med ett fint tillskott i klubbkassan.
Grunden Bois får Helen Alfredssons allra första stipendium.

ANNONS
|

Helen Alfredsson har under två år varit ambassadör för Årets Eldsjäl, som arrangeras av Folkspel. Den personliga ersättningen vägrade hon att ta emot – och istället arbetades hennes stipendium fram: 20 000 kronor till en förening, ett lag, en person eller organisation som sliter i svenskt föreningsliv.

– Det är kul att jag får en chans, nu när jag är klar. Förut har jag varit så full av mig själv, nä – det kanske jag inte har – men jag ser världen med andra ögon när jag är klar med karriären. Jag ser att det finns en värld utanför mig själv, berättar Helen Alfredsson med ett skratt.

ANNONS

Och det första valet ... det var självklart för den forna golfstjärnan.

Grunden Bois tilldelades stipendiet på Elite Plaza Hotel i Göteborg i samband med Folkspels ombudsgala – och det är en fin scen mellan Alfredsson och Grundens ordförande Joakim Andersson.

– Du tar väl inte pengarna och drar på en lyxresa nu, va?

Svaret från ordföranden kommer snabbt.

– Nej nej, det ska ska jag inte göra! De här pengarna kommer väl till pass för Grunden, svarar Joakim.

"Det är så befriande"

Helen och Joakim träffades på en sammankomst för Sisu i somras – och det var då, under en frågestund, som pannkakan plockades fram.

– Jag är så van att svara på frågor från er sportjournalister – men Joakim frågade mig: "Kan du vända en pannkaka i luften?" Jag blev så ställd – men svarade: Ja, det tror jag. Men jag vet inte var den landar ... Plötsligt får jag tänka lite. Jag tycker om när det inte blir så beräknat. Och sen kom nästa fråga, om nåt helt annat ämne. Det är så befriande i en värld när allt ska vara så perfekt och tillrättalagt.

Svaret, det landade dock till slut i ett stipendium.

ANNONS