Andreas Palicka. Arkivbild.
Andreas Palicka. Arkivbild. Bild: Björn Larsson Rosvall/TT

Palicka lämnar Löwen av personliga skäl

Andreas Palicka lämnar Rhein-Neckar Löwen i förtid, av privata skäl. Det berättar landslagsmålvakten på klubbens hemsida.
– Det är svårt för mig att behöva säga adjö i förtid, säger han.

ANNONS
|

Sedan tidigare är det klart att Andreas Palicka från och med nästa säsong ska spela för Paris Saint-Germain. Men nu lämnar landslagsmålvakten alltså den tyska klubben i förtid.

"Jag har Löwen att tacka för mycket och har tillbringat några av de finaste åren min karriär här. Det är svårt för mig att behöva säga adjö i förtid, men det finns tungt vägande skäl för det", säger Palicka enligt Rhein-Neckar Löwen hemsida.

För en vecka sedan rapporterade Sportbladet att Redbergslids IK kan vara nära en värvningsbomb. Tidningen skrev då att landslagsmålvakten Andreas Palicka vara nära en övergång till De vita eleganterna.

ANNONS

Detta på ett korttidskontrakt innan flytten till Paris Saint-Germain. Uppgifter som sportchef Henrik Lundström dementerade.

– Nej det finns ingen sanning i att han skulle vara nära att skriva på för Redbergslid. Vi har ingen dialog med honom om det. Har är ju Redbergslid-kille och då är det väl naturligt att de ryktena kommer ibland, sa han till GP då.

Andreas Palicka är uttagen som en av tre svenska målvakter till EM i Slovakien och Ungern i januari.

ANNONS