Tio personer har gripits efter Europakvalmatchen mellan Hammarby och Twente.
Tio personer har gripits efter Europakvalmatchen mellan Hammarby och Twente. Bild: VINCENT JANNINK/ANP/AFP/TT

Oro inför Hammarbys Europakval: "Större riskbild"

Efter Conference League-kvalmatchen mellan Twente och Hammarby i nederländska Enschede utspelades skandalscener. Inför returmötet i Stockholm görs därför en översyn av säkerheten.

ANNONS

Enligt Richard von Yxkull, Hammarbys vd, kan returmatchen mellan Hammarby och Twente nästa torsdag, som ska spelas i Stockholm, bli svår att arrangera efter skandalscenerna i Nederländerna då Twentesupportrar tog sig in på en läktarsektion med Hammarbys sponsorer och anhöriga.

– Vi måste få en tydlig bild av vad som har hänt. Diskutera det här med både Twente och Uefa. Samt med våra kompetenta säkerhetsansvariga. Om hur vi ska kunna genomföra ett evenemang, säger han till Aftonbladet och fortsätter:

– Det är upprört och det finns en ilska kring vad som har hänt. Det finns en större riskbild kring matchen i Stockholm.

ANNONS

Enligt lokaltidningen Tubantia uppger polisen att tio personer gripits i Enschede i samband med matchen.

Paul van der Kraan som är generaldirektör i Twente tycker att det inträffade är "fruktansvärt". Således överväger han att stoppa klubbens supportrar från att besöka returmatchen i Stockholm, uppger nederländska medier.

– Att inte ta med oss fansen är ett alternativ. För vi vill se handling. Men vi ska gå igenom allt först och analysera vad som gick fel. När vi har tagit ett beslut så kommer vi att meddela det, säger van der Kraan.

ANNONS