Helsingborgs supportrar kunde fira tre nya poäng mot Åtvidaberg. Arkivbild.

Obesegrat Helsingborg klättrar

|

Helsingborg är fortsatt obesegrat i superettan i fotboll. Det exallsvenska laget vann med 2–0 borta mot Åtvidaberg och klev från sjätte till andra plats i tabellen, fyra poäng bakom Brommapojkarna – seriens andra lag utan förlust efter sex omgångar.

HIF fick god hjälp på vägen mot de tre poängen när hemmalagets vänsterback Jonathan Asp blev utvisad efter en kvart. Förseelsen mot Jesper Lange gav även straff för Helsingborg.

Den förvaltade nigerianen Oke Akpoveta, som i andra halvlek också satte 2–0. Jon Birkfeldt reducerade för Åtvidaberg i slutminuterna.

På Gavlevallen gjorde Johan Oremo sitt fjärde och femte mål för säsongen men det hjälpte inte för Gefle. Falkenberg vände 1–2 till 4–2 på lite mer än en kvart i andra halvlek. Mahmut Özen kvitterade innan Christoffer Carlsson och Enock Kwakwa ordnade segern.