Nordstrands coronaoro: "Svårt hitta kämpavilja"

TV-profilen, Frida Nordstrand, 39, är av C Mores största profiler. Under coronakrisen har hon inte kunnat träffa familjen nere i Spanien – och saknar särskilt sin farmor, Hjördis, 99.
– Hon har betytt så extremt mycket för mig, säger hon till Expressen.

ANNONS
|

All idrott har legat nere sedan coronaviruset började att spridas och tävling efter tävling, serie efter serie ställdes in helt eller sköts på framtiden. Premier League, La Liga, Bundesliga, Serie A och flera andra stora turneringar så som EM i fotboll och OS i Tokyo sköts på framtiden.

En av många som drabbats av detta är C More-profilen Frida Nordstrand. Sedan en tid tillbaka har hon Spanien som sin bas där hennes pappa, faster och farmor även bor. Men under coronakrisen har hon varit hemma i Sverige.

LÄS MER: "Henke" tränar med Frölunda – så ser Frölunda på en återkomst

ANNONS

Utan att kunna hälsa på sin familj som är kvar nere i Spanien och under stränga restriktioner. Något som har påverkat hennes familj.

– Min farmor Hjördis är 99, men i huvudet är hon kvickare än alla oss andra. Men hon är inte så rörlig, så för henne har den stora glädjen alltid varit att folk kommer och hälsar på henne. Det är svårt för henne att hitta någon kämpavilja nu, allt på nyheterna är negativt och svårt för henne att veta om hon kommer överleva det här. Kommer någon någonsin komma och hälsa på igen. Det är därför vi hörs varje dag, säger hon till Expressen.

LÄS MER: Förre Blåvitt-talangen Kamal Mustafa hemma igen – överlevde covid-19

Att inte kunna spendera tid med sin farmor är något som Frida Nordstrand saknar. Hon medger även att hon känt en stor oro över hennes farmors hälsa.

– Hon var förkyld ett tag, men det konstaterades att det inte var corona. När hon var dålig kände jag för första gången… om hon inte fixar det här, då kommer jag inte kunna åka dit och vara med henne. Hon som har betytt så extremt mycket för mig. Sen har jag märkt hur hon blir piggare och piggare bara av de här videosamtalen, det gör så mycket. Plötsligt har hon något att se fram emot igen, säger hon.

ANNONS

LÄS MER: Pojklaget lämnade Kärra Kif – blev "Dragons"

Någon vidare födelsedagsfest när hennes farmor blev 99 år blev det inte av förklarliga skäl. Något som familjen hoppas kunna tag igen om ett år när det blir dags att fira 100 år.

– När hon fyllde år nu var första födelsedagen i hennes liv som det inte varit en brakfest. Det var kämpigt att inte kunna ge henne det, men vi får satsa på en försenad 99-årsfest och sen en jäkla fest när hon fyller 100. Då har farmor sagt att vi ska bjuda ner kungen, säger Frida Nordstrand.

ANNONS