NHL-klubben agerar efter trakasserierna mot Alexander Wennberg

NHL-svensken Alexander Wennberg har blivit utsatt för sexuella trakasserier på TikTok.
Nu agerar klubben – genom att bland annat ta bort bilder och videos.

ANNONS
|

Seattle Kraken-spelaren Alexander Wennberg, 28, har blivit utsatt för sexuella trakasserier på grund av sitt utseende på plattformen TikTok.

Då satte hans fru Felicia Wereen Wennberg ner foten genom ett uttalande på Instagram:

”Jag har haft problem att hantera det här, för jag är för att vi ska lyfta fram kvinnor och deras sexualitet. Samtidigt har det förekommit videos som passerat gränsen mellan att beundra hans skönhet och att vara sexuella trakasserier”.

Uttalandet har resulterat i negativa kommentarer, som framkommit genom kommentarer under bilder på bland annat parets barn. Det fick NHL-spelaren själv att reagera och agera på Instagram. Så här skrev Alexander Wennberg till sina tusentals följare:

ANNONS

”Som mediatränad har jag bitit mig i tungan i stället för att uttala mig, men det har gått för långt när det har börjat dyka upp vidriga kommentarer på min frus Instagram, under bilder på vårt barn. Anledningen till att min fru uttalat sig och inte jag är helt enkelt att hon gör det bättre och är modigare än mig”.

Seattle Kraken agerar

Under måndagen valde NHL-klubben Seattle Kraken att agera efter de sexuella trakasserierna, uppger sajten ESPN.

Förra vintern skapade klubben en hashtag på TikTok: BookTok, som riktar sig till personer med ett bokintresse. Där diskuteras bland annat hockeyromaner och även särskilda spelare nämns – bland annat Alexander Wennberg.

Men nu finns han inte under taggen längre. Det efter att klubben har arkiverat alla medier som hänvisade till BookTok. De har även tagit bort bilder och videos från alla offentliga sociala medier. Alla länkar till videos på Alexander Wennberg leder nu vidare till felmeddelanden på plattformen.

ESPN har sökt Seattle Kraken för kommentarer om händelsen, men de hänvisar till uttalandena från NHL-spelarens familj.

LÄS MER:Alexander Wennberg utsatt för sexuella trakasserier på TikTok

LÄS MER:Allsvensk målvakt tar paus från fotbollen

LÄS MER:Efter supporterbråket: "Ingen vanlig match"

ANNONS