Wilma Hellström var en av de som skulle ställa upp i fredagens tävling.
Wilma Hellström var en av de som skulle ställa upp i fredagens tävling. Bild: PETTER ARVIDSON

Nationshoppning i Schweiz ställs in – på grund av regn

Fredagens omgång av den prestigefulla hopptävlingen League of Nations i Schweiz ställs in, meddelar internationella ridsportförbundet.
Anledningen är den senaste tidens kraftiga regnväder i området.
– Jättetråkigt, säger Sveriges förbundskapten Henrik Ancarkrona.

ANNONS
|

Tävlingen skulle gått av stapeln på fredagseftermiddagen i St. Gallen i Schweiz. Området har de senaste dagarna drabbats av kraftigt regnväder, vilket även drabbat tävlingsplatsen.

Nu meddelar det internationella ridsportförbundet, FEI, att tävlingen ställs in.

”Trots omfattande planering gjorde väderförhållandena situationen extremt svår och vi uppskattar mycket ryttare, kockar, hästskötare, funktionärer och arrangörens ansträngningar för att försöka hitta lösningar under de utmanande omständigheterna. Även om detta är beklagligt, tror vi att det under omständigheterna var det rätta beslutet att fatta.", säger Todd Hinde, ordförande för hoppning inom FEI, i ett uttalande.

Wilma Hellström på plats

Flera svenska ryttare skulle deltagit i eftermiddagens tävlingar. Förutom världsettan Henrik von Eckermann var även Wilma Hellström, Amanda Landeblad och Fredrik Spetz på plats.

ANNONS

– Jättetråkigt, vi kom hit med en bra känsla och ett bra lag. Men förutsättningarna för att genomföra det finns helt enkelt inte. Det har tyvärr kommit så mycket regn att underlaget inte är ridbart just nu, säger förbundskapten Henrik Ankarcrona till Svenska Ridsportförbundet.

Fei meddelar att det inte kommer att delas ut några poäng för omgången. Tävlingen består därmed av tre kvalomgångar istället för fyra.

I League of Nations tävlar de tio bästa hoppnationerna mot varandra i lag. Sverige ligger just nu på en sjätteplats. Nästa kvalomgång rids 21 juni i Rotterdam, vilket även blir den sista. Därefter går de åtta bästa nationerna till final i Barcelona i oktober.

LÄS MER:Lättare och snabbare – Fredricson siktar högt i EM

ANNONS