Naomi Osaka ”spårlöst försvunnen” – nio dagar före turneringsstart

Japanskan Naomi Osaka ser inte ut att komma till spel i Australian Open. Det sedan hon blivit okontaktbar och ”försvunnit”.

ANNONS
|

Tennisstjärnan Naomi Osaka är ”spårlöst försvunnen”. I alla fall om man ser till försöken att komma i kontakt med henne.

Japanskan, som tidigare rankades som världens bästa tennisspelare, är anmäld till Australian Open och förväntades delta i turneringen som tar vid om nio dagar. Tävlingsrepresentanter har dock inte lyckats nå Osaka inför tävlingens start, trots upprepade försök.

Mycket talar nu för att hon inte kommer att delta i turneringen över huvud taget. Dessutom finns det en oro över att hon inte kommer spela mer tennis i framtiden, vilket Australian Associated Press rapporterar.

Vidare tror man, av en taggning på Instagram att döma, att Osaka just nu befinner sig i USA efter att nyligen ha kommit hem från ett besök i Frankrike.

ANNONS

Osaka tog tidigare under karriären ett uppehåll från tennisen efter att ha dragit sig ur Franska Öppna 2021, och berättade därefter att hon haft problem med depression och ångest under ett antal år.

Japanskan har vunnit flera turneringar under sin framgångsrika karriär. Däribland aktuella Australian Open som hon tog hem både 2019 och 2021.

LÄS MER:Nadal ryter ifrån: Sluta fråga mig om pension

LÄS MER:Djokovic hyllad av publiken i Australien

ANNONS