Mötet som avgör Zlatans framtid: "Han tillför massor"

Zlatan Ibrahimovic, 38, är hemma i Sverige och tränar. Men hans framtid kan trots allt bli i Milan där svensken ska ha ett nytt möte med klubben som avgör hans framtid, enligt Mediaset.

ANNONS
|

Det blev två säsonger i MLS hos Los Angeles Galaxy innan Zlatan Ibrahimovic ville tillbaka till den europeiska toppfotbollen. Då snackades det om klubbar till höger och vänster och från de flesta länder i Europa.

Det slutade dock med att han valde att återvända till Milan och där gjorde Zlatan Ibrahimovic snabbt succé igen och höll på att lyfta sitt gamla lag i tabellen.

Då slog coronaviruset till och all idrott i Italien ställdes in.

LÄS MER: Efter fyra nobbar – tackade Anders Svensson ja: "Det är vansinnigt roligt"

Under tiden, i väntan på att säsongen kanske ska dra igång igen förbereder sig Zlatan hemma i Sverige genom att träna med Hammarby och på egen hand.

ANNONS

Men trots att han nu är 38 år gammal och sitter på ett utgående kontrakt verkar Milan ändå vilja behålla svensken.

Efter att klubben sparkat sportchefen, Zvonomir Boban, som även värvade Zlatan tillbaka till klubben är det tre nya ansikten som styr klubben.

LÄS MER: Sex blåvita profiler du aldrig hört talas om

Tre huvudansvariga har nu utsetts för att bygga upp ett nytt AC Milan till nästa säsong: Gordon Singer, Giorgio Furlani och vd:n Ivan Gazidis.

Enligt Mediaset ska de vara positiva till att behålla Zlatan Ibrahimovic i klubben efter att de haft möten med Ralf Rangnick som de hoppas ska bli klubbens nye tränare.

”Det slutgiltiga beslutet från Ibrahimovic kommer att vara strikt kopplat till projektet som kommer att presenteras av Gazidis”, uppger sajten.

LÄS MER: Jens Hallberg har kartlagt hela IFK Göteborgs historia

En som vill behålla Zlatan i klubben trots att de tidigare i sina karriärer rykt ihop ett antal gånger är lagkamraten, Simon Kjaer.

– Zlatan tillför massor. Han är en stor mästare som har vunnit nästan allting och en person som vill vinna på varje träning. Den mentaliteten har man eller så har man den inte. Han har en otrolig vilja att vinna, säger Kjaer.

ANNONS
ANNONS