Park Yang-woo(t.h.), Sydkoreas minister för kultur, sport och turism, talar med vice ministern Choi Yoon-hee(t.v.), under ett möte mellan utskotten. De ledande politikerna bad offentligheten om ursäkt och utlovade en utredning i Choi Suk-Hyeon.
Park Yang-woo(t.h.), Sydkoreas minister för kultur, sport och turism, talar med vice ministern Choi Yoon-hee(t.v.), under ett möte mellan utskotten. De ledande politikerna bad offentligheten om ursäkt och utlovade en utredning i Choi Suk-Hyeon. Bild: Kim Sun-woong

Misshandeln ledde till Choi Suk-Hyeons självmord – nu stängs tränaren av

22-åriga koreanska triatleten Choi Suk-Hyeon tog sitt liv efter flera års misshandel och trakasserier från sin tränare Kim Kyu-bong och lagkaptenen Jang Yun-jung. Enligt koreanska medier stängs de båda nu av på livstid – samtidigt som de riskerar fängelse.

ANNONS
|

Choi Suk-Hyeon hade tidigare vittnat om både fysiska och verbala trakasserier av tränaren Kim Kyu-bong och lagkaptenen Jang Yun-jung under sin tid i triathlonlaget Gyeongju City Halls.

Vid ett flertal tillfällen försökte 22-åringen att kontakta både förbund och myndigheter, men ingen trodde på hennes berättelse.

I slutet av maj hittades hon död i sin lägenhet.

I efterhand har det sydkoreanska triathlonförbundet bett om ursäkt, och nu står det klart att både tränaren Kim Kyu-bong och lagkaptenen Jang Yun-jung, som vann silver i de Asiatiska spelen 2018, stängs av på livstid. Något som Expressen var först med att skriva om.

ANNONS

En annan atlet som har varit inblandad stängs av under tio år.

– Laget var ett kungadöme för tränaren och några medlemmar. Tränaren och kaptenen slog och förödmjukade Suk-hyeon och oss andra regelbundet, sade en anonym lagkamrat till TT i samband med hennes död.

Choi spelade in och dokumenterade misshandeln som hon utsattes för. I inspelningar hörs ljudet av upprepade slag, och hon ska även ha skrivit i sin dagbok att hon hellre vill dö än att bli ”slagen som en hund”.

Statliga åklagare har inlett en rättslig utredning, där både Kyu-bong och Yun-jung riskerar fängelse om de blir dömda.

ANNONS