AIK:s Alexander Milosevic. Arkivbild.
AIK:s Alexander Milosevic. Arkivbild. Bild: Nils Petter Nilsson/TT

Milosevic: "Tidigare var det High Chaparral'"

AIK har transformerats under Mikkjal Thomassen.
I stormötet hemma mot Malmö FF tog laget poäng för sjätte allsvenska matchen i rad.
– Tidigare var det lite High Chaparral, säger Alexander Milosevic.

Mikkjal Thomassen tog över som AIK:s huvudtränare i juli. Inför avspark hemma mot regerande mästaren Malmö FF under söndagen prisades färingen som månadens allsvenska tränare efter fem segrar på lika många seriematcher i augusti.

Stormötet inför 27 595 åskådare på Strawberry, tidigare Friends, arena i Solna slutade sedan mållöst, 0–0.

AIK:s skadedrabbade lagkapten Alexander Milosevic var nöjd efteråt.

– Jag tycker att vi står upp i intensitet mot ett bra Malmö som kanske inte gör sin bästa match i dag. Vi gör det vi tränat på för att de inte ska kunna visa sin spets på samma sätt, säger han till Max.

32-åringen, som gjorde sin första start på en och en halv månad, tycker att laget återigen har en defensiv struktur som kännetecknat laget de senaste åren. Norske tränaren Henning Berg lämnade AIK i mitten av juni och assisterande Henok Goitom hade tillfälligt huvudansvar under en månad.

– Tidigare var det lite High Chaparral. Vi satt inte ihop som lag. Nu är det lite mer att man har täckning i alla situationer. När man har täckning går man in i dueller med ett annat självförtroende. Jag tror att hela laget känner samma sak.

Kiese Thelin med jättemiss

Malmös Isaac Kiese Thelin hade kanske den hetaste målchansen i matchen när han fritt stående i AIK:s straffområde sköt högt över från omkring nio meter efter 56 minuters spel.

Drygt tio minuter senare byttes anfallsstjärnan, för dagen med MFF:s lagkaptensbindel, ut med en förmodad skada. Redan tidigare i matchen stod det klart att Kiese Thelin missar nästa match, borta mot Gais på onsdag, efter årets tredje varning.

Friedrich räddade MFF

AIK var det hetare laget i första halvlek och Ioannis Pittas var nära att ge hemmalaget ledningen efter knappt 40 minuters spel. Den cypriotiske landslagsanfallaren tvingade Ricardo Friedrich, som vaktade bortalagets mål i stället för Johan Dahlin, till en vass räddning med en nick.

AIK var närmast ett ledningsmål på slutet, bland annat genom en Anton Salétros-frispark från omkring 30 meter i 91:a minuten, men Friedrich räddade återigen.

– Jag brukar säga att vinner vi hemma och kryssar borta så vinner vi guld. Vi får fortsätta på den vägen, säger serieledande Malmös Pontus Jansson till Max.

AIK:s tränare Mikkjal Thomassen kan le sedan han leder allsvenskans formstarkaste lag. Bild: Henrik Montgomery/TT