Mikael Ymers skräll i Wimbledon – besegrade världsnian

Mikael Ymer, 24, var utspelad och uträknad efter två set mot amerikanen Taylor Fritz i Wimbledons andra omgång.
Men svenske tennisstjärnan skulle komma tillbaka mot världsnian.
Det var fantastiskt, säger Mikael Ymer.

ANNONS
|

Mikael Ymer, som är rankad 59:a i världen, var utspelad och uträknad efter två set mot amerikanen Taylor Fritz i Wimbledons andra omgång.

Världsnian Fritz vann första set med 6–3 innan han vann det andra med 6–2.

Men Sveriges bästa tennisspelare skulle komma tillbaka – och vända matchen helt.

I det tredje spelade Ymer upp sig rejält, fick Fritz ur balans och vann med 6–3. Därefter blev det dramatiskt med flera bolldueller spelarna emellan. Men svensken storspelade och utjämnade matchen efter 6–4.

Femte och avgörande set. Ymer slarvade förvisso i början, men kom tillbaka och länge var matchen en kamp om att slå långa, djupa bollar. Till slut drog Ymer det längsta strået och vann matchen med 3–2 i set och är klar för den tredje rundan av grand slam-turneringen.

ANNONS

– Genom tro och vissa korrigeringar, både mentalt och fysiskt, så klarade jag det. Jag tackar gud och Jesus. Starten var inte bra, men min tränare har alltid tyckt att jag spelade bra på gräs, och jag lyssnar alltid på vad han har att säga och försöker följa hans råd. I dag lyckades jag med det, i alla fall de tre sista seten, säger Mikael Ymer.

– Det är helt sjukt bra. Han gör inga misstag över huvud taget. Han spelar felfri tennis. Det är sagolikt att se vilken nivå han håller när han spelar på topp, säger Eurosports expert Magnus Alsterback i sändning.

Det är första gången som Ymer tar sig förbi andrarundan i Wimbledon. Nu väntar colombianen Daniel Elahi Galán, som är rankad på plats 85 i världen. Matchen spelas under fredagen.

I och med segern är Ymer garanterad minst 1,8 miljoner kronor i prispengar.

Casper Ruud utslagen

Innan Ymers match hade en annan stor skräll ägt rum på gräset i London. Den norske storstjärnan Casper Ruud, rankad fyra i världen, är ute ur turneringen efter förlust mot britten Liam Broady, rankad 142:a.

Ruud ledde med 2–1 i set och såg ut att ha matchen under kontroll, men Broady kom tillbaka och höll nerverna i styr. På centercourten kunde 29-åringen vända och vinna med 3–2 i set (6–4, 3–6, 4–6, 6–3, 6–0).

ANNONS

– När jag gick och lade mig i går tänkte jag på vad jag skulle säga om jag skulle vinna matchen. Nu vet jag inte riktigt vad jag ska säga, säger Broady i intervjun efter segern.

Broady gick ut starkt inför hemmapubliken och vann första set med siffrorna 6–4. Men Ruud hämtade igen och vände på matchen innan han kollapsade. Norrmannen förlorade det avgörandet setet med förkrossande 0–6.

– I mina ögon är det en väldigt skicklig grässpelare. Han (Broady) är en vänsterhänt spelare och hans slag var effektivare än mina. Han spelar djupt och lågt över nätet, så det blev svårt för mig att attackera, säger en besviken Ruud till NTB.

Casper Ruud spelade grand slam-final så sent som för drygt en månad sedan – då blev det förlust i Franska mästerskapen mot legendaren Novak Djokovic.

LÄS MER:Mikael Ymer nobbade Swedish open – Max Dahlin får chansen

LÄS MER:Pengaregn över Ymer – enkelt vidare

LÄS MER:Guide: Inför Wimbledon 2023

ANNONS