Malmö FF-spelaren Sebastian Nanasi träffade journalister efter träningen med A-landslaget i Malmö.
Malmö FF-spelaren Sebastian Nanasi träffade journalister efter träningen med A-landslaget i Malmö. Bild: Andreas Hillergren/TT

MFF-stjärnan om Jansson: "Jag stöttar honom"

Malmö FF:s lagkapten Pontus Janssons namn figurerar i förundersökningen där tolv personer åtalats för ett huliganbråk.
Lagkamraten Sebastian Nanasi menar att laget har hanterat situationen bra och visar sin stöttning till Jansson.
– Det är inte första gången det har hänt något runt och omkring Malmö, säger han.

ANNONS

Under måndagen åtalades tolv personer för ett huliganbråk mellan supportrar från Malmö FF och Djurgården vid Fridhemsplan i Stockholm förra hösten.

I supporterchattar, som ingår i förundersökningen, har MFF:s lagkapten Pontus Jansson varit en av medlemmarna. Enligt medieuppgifter ska Jansson ha lämnat ut känslig information i en gruppchatt, men han är inte misstänkt för brott och har själv hävdat att han inte har delat någon sådan information.

"Stöttar honom"

Lagkamraten Sebastian Nanasi är just nu på A-landslagets samling i Malmö inför onsdagens träningslandskamp mot Danmark i Köpenhamn, men han tränade när åtalet lämnades in.

Han har haft kontakt med Jansson den senaste tiden.

ANNONS

– De senaste dagarna har jag bara kolla med honom hur han mår, jag har inte velat gå in på något speciellt, säger Nanasi och fortsätter:

– Mer vill inte jag säga om det, mer än att jag stöttar honom och hoppas att det blir bättre snart.

Jansson ska själv ha meddelat klubben om hans delaktighet i en supporterchatt och i samråd beslutades det att han skulle stå över lördagens match mot Brommapojkarna i allsvenskan. Klubben har inlett en intern utredning av händelsen.

"Hjälper varandra"

– Det är inte första gången det har hänt något runt och omkring Malmö, men vi är väldigt bra som grupp på att hantera sådana här saker och funkar väldigt bra tillsammans och hjälper varandra i sådana här situationer, säger Nanasi.

Förra våren åkte MFF-mittfältaren Sergio Peña åkte fast för en rattfylla i centrala Malmö. Peruanen dömdes senare under sommaren till villkorlig dom med 50 timmars samhällstjänst för grovt rattfylleri och olovlig körning.

ANNONS