Halmstads målvakt Isak Pettersson får fingrarna på en frispark under lördagens fotbollsmatch i allsvenskan mellan Halmstad och Örebro på Örjans Vall.
Halmstads målvakt Isak Pettersson får fingrarna på en frispark under lördagens fotbollsmatch i allsvenskan mellan Halmstad och Örebro på Örjans Vall.

Mållöst och formsvagt i Halmstad

ANNONS
|

Nykomlingen Halmstad hade fem raka förluster, Örebro hade fyra raka nederlag. Båda lagen har haft svårt att göra mål och därför var kanske det mållösa resultatet logiskt.

Men det saknades inte chanser.

Fredrik Olsson – elva mål i superettan i fjol – har bara gjort ett i allsvenskan i år. I slutminuterna av matchen, på tilläggstid, avlossade han utanför straffområdet och kom nära, men skottet tog i stolpen.

Gästande Örebro hade många fina lägen, men Isak Pettersson var omutlig mellan stolparna. Nordin Gerzic vassa frispark styrdes undan, Nahir Besaras distansskott likaså - och vassast av samtliga av Petterssons räddningar var en uppvisning i reaktionsförmåga på Johan Mårtenssons närskott.

ANNONS

- En fantastisk räddning. Det hade varit kul att göra mål, det händer inte så ofta, säger Mårtensson, som tycker att resultatet var rättvist.

- Ett steg framåt för oss, vi är inne i en dålig period rent poängmässigt och en poäng är bättre än noll. Båda lagen skapade många chanser och det kunde ha gått hur som helst, säger Mårtensson till C More.

Poängräddaren Pettersson var av en annan uppfattning.

- Fan, jag tycker vi borde ha vunnit. Vi spelade bra första 30 minuterna i matchen och tryckte på i hela den andra halvleken. Vi borde ha tagit tre poäng. Men det är bara att köra på, detta stärker oss.

ANNONS

Två matcher återstår av vårsäsongen, sedan väntar sommaruppehåll.

TT

ANNONS