Linnea Ström stod för en succérunda när hon skrällvann i LPGA-touren.
Linnea Ström stod för en succérunda när hon skrällvann i LPGA-touren. Bild: Christer Höglund

Linnea Ströms succéskräll i LPGA-touren

Göteborgaren och golfdoldisen Linnea Ström slog till med LPGA-tourens näst bästa golfrunda i historien. Det gjorde att hon vann hela tävlingen.
– Man ska aldrig ge upp, säger hon till NBC.

ANNONS
|

Inför söndagens 18 hål i Shoprite LPGA Classic i New Jersey låg hon på en delad 52:a-plats och klarade kvalgränsen med nöd och näppe.

Men i sista rundan var hon bäst när det gällde. 27-åringen Linnea Ström från Göteborg stod för nio birdies och en eagle under en runda som är den näst bästa i LPGA-historien, rapporterar Aftonbladet.

Innan söndagen hade hon aldrig vunnit tävlingen men nu gjorde hon det med ett slag. Bakom henne kom Ayaka Furue och Megan Kang.

– Jag förväntade mig inte det här när jag vaknade i dag. Det visar att man aldrig ska ge upp, utan bara gå ut och ge allt, säger Linnea Ström till NBC.

ANNONS

Miljonregn i prispengar

Linnea Ström tillhör nu en imponerande skara som en av sex spelare som gått en runda på 60 slag. Bara Annika Sörenstam är bättre som landade på 59 slag 2001.

Nu får hon 2,7 miljoner kronor i prispengar.

– Jag var hemma i Sverige förra veckan. Att komma hem ger mig alltid lite självförtroende, när jag får vara med familj och vänner. Jag hade en bra känsla inför den här veckan men i dag klickade allt, säger hon till NBC.

ANNONS