Linn Persson avbryter säsongen efter VM

Fjolårets trippla VM-medaljör Linn Persson har haft en tuff säsong. Nu meddelar hon att hon kommer avbryta säsongen efter pågående skidskytte-VM.
”Jag kommer göra en till operation på axeln”, skriver hon i en kommentar till SVT.

ANNONS
|

Linn Persson, 29, har haft en tuff säsong till följd av skador. Inför säsongen opererade hon både axeln och ljumsken och på grund av fortsatt problematik med axeln har hon inte kunnat skjuta som vanligt och inte kunnat göra sig själv rättvisa i spåret.

Nu bekräftar skidskyttestjärnan, som vann ett silver och två brons under VM i fjol, att hon kommer avbryta säsongen efter pågående VM i Nove Mesto.

”Jag kommer att avbryta säsongen efter VM och göra en till operation på axeln. Just nu fokuserar jag på de kommande tävlingarna på VM”, skriver hon i en kommentar till SVT.

ANNONS

”Samma skada var tillbaka”

Instagram utvecklar hon sina tankar kring beslutet:

”Förra axeloperationen var lyckad och rehabiliteringen gick väldigt bra. När jag under hösten introducerade liggskyttet med rem, där axeln är i en utsatt position blev axeln inflammerad och stel. Under den här perioden hamnade jag tyvärr med mer kraft än axeln just då klarade av i ett ytterläge. Efter undersökning av axeln konstaterades det att samma skada som jag hade innan operation var tillbaka”.

Persson har för att avlasta axeln skapat en sele som används i liggskyttet.

”Med den nya lösningen för liggskyttet där det inte alls irriterade på samma sätt och när den gemensamma bedömningen var att jag inte förvärrar skada av att tävla valde jag att testa. När det visade sig gå ganska bra under tävlingarna i december tog jag beslutet att sikta mot VM. Innan det är dags för mig att avsluta säsongen 23/24 kommer jag nu ge vad jag kan på de tävlingar som återstår!”, skriver hon.

Premiär på tisdag

Persson har ännu inte gjort sitt första lopp i VM. Hon tog inte plats i det svenska mixedstafettlaget som tog brons i VM-premiären och petades även i sprinten, vilket innebär att hon inte finns med i söndagens jaktstart. Hon gör sitt första VM-lopp i tisdagens distans, där Sverige har fem platser. Hon är även aktuell för stafett och har en plats i masstarten.

ANNONS

Under lördagen (klockan 17.05) avgörs herrarnas sprint i VM, där Sebastian Samuelsson, Martin Ponsiluoma, Jesper Nelin och Viktor Brandt kör för Sverige. På söndag avgörs både damernas och herrarnas jaktstarter.

VM-programmet

7/2: Mixedstafett (17.20).

9/2: Sprint, damer (17.20).

10/2: Sprint, herrar (17.05).

11/2: Jaktstart, damer (14.30), herrar (17.05).

13/2: Distans, damer (17.10).

14/2: Distans, herrar (17.20).

15/2: Singelmixedstafett (18.00).

17/2: Stafett, damer (13.45), herrar (16.30).

18/2: Masstart, damer (14.15), herrar (16.30).

LÄS MER:Hoppas på VM-repris: "Tror jag kan vända skutan"

LÄS MER:Lukas svåra sprintval – petar Linn Persson

LÄS MER:Blöt snö dubbel utmaning i VM: "Går allt tyngre"

ANNONS