Tove Almqvist blev matchhjälte för Linköping med sitt mål i slutminuterna mot Kristianstad. Arkivbild.

Linköping tog fjärde raka

Linköping såg ut att tappa poäng för första gången i årets damallsvenska. Men i den 88:e minuten nickade Tove Almqvist in 2–1-målet mot Kristianstad.

|

Fjärde raka segern för det regerande mästarlaget var inte given, trots stor dominans i första halvlek.

Marija Banusic gjorde 1–0 redan i den fjärde minuten. Men i samband med målet skadades hon, sannolikt en fotskada, och byttes ut.

Kristianstad satte större press på Linköping i den andra halvleken och kvitteringen kom i den 68:e minuten genom Amanda Edgren.

Almqvist avgjorde sedan med bara minuter kvar av matchen på en kontring.

- Jätteskönt med tre poäng, det är stor skillnad mot en poäng, säger Almqvist.

- Det blev en match som vi inte riktigt är vana vid, med gräs i stället för konstgräs, och ett spel som vi inte tycker om att spela. De är tuffa i duellspelet och satte press på oss. Det är starkt av oss att tro på det ända in i det sista. Segern satt långt inne, men vi har en vinnarkultur i laget.

LB07 tog första segern

Linköping leder damallsvenskan fem poäng före Göteborg och Eskilstuna, som dock bara spelat tre matcher.

Nykomlingen Limhamn Bunkeflo tog sin allra första allsvenska seger. Den kom i Skånederbyt mot Vittsjö. Mia Persson gjorde segermålet, 3–2, i den 79:e minuten.

I och med segern klättrade LB07 upp på åttonde plats, på samma poäng som Vittsjö.

Chawinga tvåmålsskytt

Kvarnsveden tog också sin första seger för säsongen sedan anfallsstjärnan Tabitha Chawinga gjort 2–1 två minuter in på tilläggstiden.

Det var hennes andra mål för matchen.

Kvarnsveden spelade stora delar av matchen med bara tio spelare. Johanna Axfeldt blev utvisad i den 21:a minuten och Djurgårdens Michaela van den Bulk satte 1–0 på den efterföljande straffen.

Med en halvtimme kvar av matchen sprang anfallsstjärnan i Kvarnsveden, Tabitha Chawinga, förbi hela Djurgårdenförsvaret och slog in kvitteringen.

Kvarnsveden gick upp på nionde plats. Djurgården halkade ner under strecket.