Kommentatorerna får sparken – efter orden om VM-stjärnan

Konståknings-VM har drabbats av en skandal. Detta då förbundets egna kommentatorer kallat den kanadensiska stjärnan, Meagan Duhamel för ”bitch” i direktsändning.
”Vi är chockade”, skriver förbundet.

ANNONS
|

I franska Montpellier är konståknings-VM i full gång. Ett mästerskap där varken Ryssland eller Belarus får vara med. Men tidigt in i mästerskapet har en skandal blossat upp.

Detta då förbundets egna kommentatorer, Simon Reed och Nicky Slater hamnat i blåsväder efter att duons kommentarer.

När de inte visste att de var kvar i sändning kallade Simon Reed den kanadensiska OS-guldvinnaren, Meagan Duhamel för ”bitchen från Kanada”.

Något som Nicky Slater skrattade högt åt.

Konståkningsförbundet agerade direkt och sparkade båda två.

”Vi är chockade över språket som används, som över huvud taget inte speglar våra åsikter, och fördömer starkt alla kommentarer av diskriminerande eller fördomsfull karaktär. Det här är oacceptabelt”, skriver ISU som nu startat en intern utredning.

ANNONS

Efteråt har Simon Reed varit i kontakt med Meagan Duhamel och bett om ursäkt.

”Meagan förstod att det handlade om ett skämt, när vi inte visste att mikrofonerna var påslagna, om vad som hade varit det grövsta Nicky kunnat säga. Hon accepterar ursäkten och vet att jag är ett stort fan av henne. Det är väldigt olyckligt att det här hördes ur sin kontext. Jag hoppas vi kan mötas upp och ta en öl ihop”, skriver Reed han i ett uttalande.

En ursäkt som Meagan Duhamel har accepterat.

”Jag har fått en personlig ursäkt av Simon Reed och ISU och tycker inte att en officiell ursäkt är nödvändig i det här läget. Jag uppskattar och respekterar deras ursäkt”, skriver hon på Twitter.

ANNONS