Johannes Høsflot Klæbo efter 15 km klassisk stil under OS i Peking 2022.
Johannes Høsflot Klæbo efter 15 km klassisk stil under OS i Peking 2022. Bild: Markku Ulander

Klæbo om Johaug: "Hon kommer att åka fort"

Inför den stundande skidsäsongen har Therese Johaug meddelat att hon gör comeback inför hemma-VM i Trondheim. Johannes Høsflot Klæbo är övertygad om att hon kommer åka fort i comebacken.

ANNONS

När Klæbo under en digital pressträff fick frågan om Therese Johaugs comeback inför VM svarade han skämtsamt:

– Först och främst är jag glad att hon inte ställer upp i herrklassen. För skidintressets skull är det jättebra att hon kommer tillbaka, det är en känd profil. Så det är positivt och glädjande, och att hon kommer åka fort är det ingen tvekan om.

Klæbo har själv spenderat sommaren på egen hand i Utah i USA för att förbereda sig inför skidsäsongen, och inte minst för VM på hemmaplan i Trondheim.

Det är inte första gången han befinner sig i USA för att träna. Han har tidigare varit i Utah och tränat med bland andra Maja Dahlqvist under 2023. Han summerar den här träningsvistelsen i USA som perfekt uppladdning.

ANNONS

– Jag har tränat på bra och enligt plan. USA är det klart bästa alternativet för träning. Jag bor på 2 200 meter höjd och kan träna precis utanför dörren. Jag behöver inte åka någonstans utan kan göra allt härifrån. Det är helt perfekt. Men det ska bli skönt att komma hem, säger han under en digital pressträff.

Tidigare under Johannes Høsflot Klæbos karriär har relationen till norska landslaget varit kantad av konflikter och osämja. Nu menar han dock att relationen är bra.

– Statusen är bra och jag stortrivs i laget. Det ska bli roligt att komma hem nu och träna med laget under hösten, det ser jag fram emot, att få känna lite på nivån inför säsongen. Jag är glad för att vara med.

ANNONS