Sverige möter Frankrike i vårens andra EM-kvalmatch på damlandslagets nationalarena Gamla Ullevi i Göteborg. Arkivbild.
Sverige möter Frankrike i vårens andra EM-kvalmatch på damlandslagets nationalarena Gamla Ullevi i Göteborg. Arkivbild. Bild: Björn Larsson Rosvall/TT

Klart: Här spelar Sverige EM-kval

Svenska fotbollsdamerna ställs mot världstrean Frankrike i vårens andra EM-kvalmatch den 9 april och nu är det klart att hemmamatchen spelas på Gamla Ullevi i Göteborg.

ANNONS
|

"Det känns helt rätt att EM-kvalets första hemmamatch spelas på vår nationalarena. Det kommer bli en riktigt spännande och viktig match mot världstrean Frankrike, och vi ser fram att känna supportrarnas fantastiska stöd i ryggen som vi alltid gör på Gamla Ullevi", säger förbundskapten Peter Gerhardsson till Svenska fotbollförbundets hemsida.

Blågult inleder EM-kvalet borta mot England den 5 april. I gruppen återfinns även Irland. De två främsta i gruppen går direkt till EM i Schweiz 2025. Trean och fyran får spela playoff i höst mot på papperet svagare lag för att nå EM-slutspelet.

Det är ännu inte spikat var Sveriges två övriga hemmamatcher – mot Irland den 4 juni och England den 16 juli – ska spelas.

ANNONS

LÄS MER:Svensk mardrömslott i EM-kvalet: "Tuff grupp"

LÄS MER:Tuff start på EM-kvalet för Sverige

ANNONS