Jungmark redo igen – med ny tränare: "Det är häftigt"

Säsongsstarten blev tung för Ebba Jungmark och inomhussäsongen ställdes in. Nu är höjdhopperskan redo igen – med Yannick Tregaro som nytt tillskott. – Jag kör med honom under säsongen, säger Jungmark till GP.

ANNONS
|

Den nu 29-åriga Ebba Jungmark hade en mardrömsstart på säsongen. Första tävlingen i februari slutade med blygsamma 1,75 och en delad sistaplats i Banska Bysterica.

– Jag hade ju haft en väldigt bra uppbyggnadsfas, men hoppningen kändes tung. Jag hoppades väl att det skulle släppa men hade inga jättehöga tankar om tävlingen. Men det gick käpprätt åt helvete. Det lossnade aldrig. Så det blev bara en tävling inomhus för mig, säger Jungmark.

Tillsammans med sin tränare Emil Predan insåg Jungmark att något var tvunget att hända. Valet föll på Yannick Tregaro.

– Jag började träna hoppstyrka och hoppteknik med Yannick. Jag har haft två pass i veckan med honom sedan i slutet av februari. Mitt i allt detta skulle Yannick och hans träningsgrupp till San Diego, då bestämde vi att jag skulle med.

ANNONS

Lägret i San Diego varade i lite drygt tre veckor där det blev massor av hopp.

– Det var intensivt, massivt hoppande. Mer än jag gjort tidigare med tanke på knä och fot. Tidigare har jag tagit det ganska lugnt men nu gjorde jag saker jag tidigare inte trott skulle gå med tanke på skadorna. Men kroppen har pallat och svarat väldigt bra på det vilket är häftigt, säger Jungmark och fortsätter.

– Jag har gjort två pass med full ansats. Vi har ändrat om en hel del, men det funkar och jag är väldigt förväntansfull. Nu senast tränade vi i tretimmar, vi avslutade med höjdhopp och då var kroppen inte fräsch utan halvtrött.

Samarbetet med Yannick Tregaro kommer fortsätta under sommaren, samtidigt som Jungmarks tränare, Emil Predan är med.

– Men det är Yannick som håller i tyglarna nu, säger Jungmark.

Närmast för Jungmark väntar ett läger i italienska Formia med start 23 maj. Allt för att vara redo när det smäller igen den 4 juni. Första tävlingen sedan februari.

– Jag hoppas på så bra kvalité det går på lägret. Jag vill verkligen känna mig redo för tävlingen i Lund. Det är en hoppgala, internationella inslag så jag hoppas det kan bli en bra tävling.

ANNONS

Låter som att du börjar tro på det igen?

– Ja, det gör jag. Processen går framåt. Sen har vi sagt att jag inte ska tävla för mycket utan försöka hitta en stabilitet.

Du måste ju dock tävla för att kunna kvala in till OS?

– Så är det … jag måste tävla och klara kvalgränsen på rätt tävling. Därför handlar det om att optimera varje pass för att klara det. Men det känns väldigt bra nu. Det har verkligen gått framåt och det är häftigt. Men jag är inte nöjd ännu.

ANNONS