Jonny Rödlund döms för rattfylleri

Fotbollsprofilen Jonny Rödlund, 48, döms för rattfylleri efter att ha fastnat i en poliskontroll.
– Det är en rättvis dom, säger han till Expressen.

ANNONS
|

Den tidigare fotbollsspelaren Jonny Rödlund, åtalades i augusti för rattfylleri och ringa narkotikabrott. Detta efter att han hade kört bil dagen efter han hade druckit och då stoppats av en polisbil vid sin bostad.

Då fick han följa med och lämna ett urinprov.

Ett prov som visade på 0.26 promille och dessutom fanns det spår av narkotika.

Just spåret av narkotika i blodet är något som Jonny Rödlund nekat till.

”Jag nekar brott gällande narkotika då jag inte frivilligt stoppat i mig något, har vad jag misstänker fått i mig detta via någon annans glas eller att någon lagt det i mitt glas”, skrev Jonny Rödlund i ett pressmeddelande efter att han hade åtalats.

ANNONS

Under torsdagen kom tingsrättens dom och Jonny Rödlund döms då till dagsböter för rattfylleri. När det gäller narkotikabrottet så frias hen helt.

– Det är en rättvis dom eftersom jag erkände att jag kört bil dagen efter utekvällen, men den påstådda narkotikan som fanns i blodet har jag blivit drogad med på krogen. Det har jag vidhållit hela tiden. Visst har jag blivit straffad, men jag är ändå glad och nöjd över hur domen blev, säger han till Expressen.

– Jag har hela tiden varit rädd att ingen ska tro på mig – nu känns det väldigt skönt att allt är över. Det var en lättnad att få beskedet i och med att jag vet att jag är oskyldig till det påstådda narkotikabrottet, säger Jonny Rödlund.

Jonny Rödlund sågs som en supertalang och representerade både belgiska Anderlecht och Manchester United som junior. Under sin seniortid spelade han för klubbar som IFK Norrköping, Västerås SK, portugisiska Braga, tyska Energie Cottbus och kinesiska Beijing Guoan.

Det blev även två A-landskamper för Sverige.

GP har sökt Jonny Rödlund utan resultat.

ANNONS