Jonas Karlssons ilska: ”Vansinnet bara fortsätter”

Programledaren Jonas Karlsson tycker att mätningen i diskus är orättvis. Därför vädrar han nu sin frustration. ”Vansinnet bara fortsätter”, skriver han på Instagram.

ANNONS
|

Till texten har han lagt ut en bild från ett av den svenske tiokamparen Marcus Nilssons kast under EM. På bilden har han ritat en pil, som ska visa det skeva i hur mätningen i diskus går till.

Han skriver:

”Mätningen vid diskus är ett skämt för en idrott som gör anspråk på att vara så exakt. Friidrotten mäter resultat i centimeter och hundradelar – till och med tusendelar. En regerande mästare i tiokamp (Arthur Abele) diskas (?) för att han möjligen reagerat någon tusendel för snabbt. Tryck någon procent för hårt mot blocken på 110 meter häck: Stort rabalder.

ANNONS

Men en diskus kan mätas någon decimeter eller halvmeter fel. Ibland mer. Inga konstigheter”.

”Borde satsa på grus”

Karlsson, som till vardags är programledare i Discovery, menar att diskusen har mycket att lära från andra sporter. Bland annat tennis.

”Det finns hawkeye-teknik och andra sätt att med teknikens hjälp mäta, granska och avgöra längder. Men inget av detta intresserar friidrotten, när det gäller långa kast. I väntan på nödvändiga investeringar borde man kasta på grus eller annat underlag för det blir tydliga märken. Detta gäller inte bara diskusen, men är tydligast där. En medalj kan utan vidare vinnas eller förloras i diskusens tombola. Vansinnet bara fortsätter”, skriver han.

Herrarnas kval går av stapeln på onsdag. Finalen avgörs sedan på fredagen.

LÄS MER:Guide: Sveriges största EM-hopp

LÄS MER:Historisk SM-tävling: Både Daniel Ståhl och Simon Pettersson över 70 meter

LÄS MER:Sralla överlägsen i JVM – guld till Sverige

ANNONS