Jim Gottfridsson förklarar ”losertecknet”

Jim Gottfridsson blev utvisad mot Slovenien. När handbollsspelaren gick av planen gjorde han ”losertecknet”. Efter matchen förklarade han varför.

ANNONS
|

Fem minuter in i andra halvlek fick mittnian syna det röda kortet. Gottfridssons armbåge golvade slovenske Dean Bombač.

– Armbågen är högt uppe och träffar definitivt i ansiktet. Så vad ska man säga? Jag ber först och främst om ursäkt till Bombač, sa Gottfridsson till Sportbladet efter matchen i onsdags.

Svensken fick även blått kort vilket innebär att han skulle kunna få en längre avstängning, något som också blev definitivt under torsdagsförmiddagen.

Det betyder Gottfridsson gest

När Jim Gottfridsson gick ut från planen förde han tummen och pekfingret format som ett ”L” mot sin egna panna.

– Den gör jag bara till mig själv, för jag är otroligt irriterad. Jag har gjort den sedan ungdomsåren. Det är en dålig vana. Det är klart att jag inte är stolt över den, men det är bara till mig själv.

ANNONS

”Losertecknet” gick att tolka som att den var riktad mot domarna, men så är alltså inte fallet.

– Jag har gjort det hela mitt liv när jag är besviken på mig själv, oavsett vad det är. Då är man en stor jävla loser. Jag sätter laget i en jävla dålig situation och det är jag inte alls nöjd med, säger han till Sportbladet.

Sveriges handbollsherrar förlorade gruppspelsmatchen mot Slovenien. På fredag väntar måstematch mot Kroatien. Då kommer Gottfridsson inte vara med då han är avstängd.

LÄS MER:Jim Gottfridsson stängs av – missar måstematchen

LÄS MER:OS-spelarna om sorgen efter Tommy Berg: ”Sitter där uppe”

ANNONS