Janne Andersson berättar nu om kritiken från Zlatan och passar samtidigt på att hylla honom.
Janne Andersson berättar nu om kritiken från Zlatan och passar samtidigt på att hylla honom. Bild: Bildbyrån

Janne om kritiken från Zlatan: "Besviken och ledsen"

Zlatan Ibrahimovic gick i vintras till attack på förbundskapten Janne Andersson för att det var för få spelare med invandrarbakgrund i landslaget. Nu berättar Janne Andersson hur han såg på den attacken.
– Jag blev besviken och ledsen, säger han i podcasten "Tutto Balutto".

ANNONS

I oktober valde Zlatan Ibrahimovic att rikta skarp kritik mot landslaget och förbundskaptenen Janne Andersson. I en intervju med Expressen var Zlatan tydlig med att han tyckte att Janne Andersson tagit ut för få spelare med utländsk bakgrund i sin första trupp som förbundskapten.

– Första samlingen. Vad hände? Hur många med en annan bakgrund var med? Ingen. Sedan fick han frågan om det. Då bajsade han på sig. Andra samlingen tog han med spelare med annan bakgrund för att det skulle bli politiskt korrekt, sa Zlatan till Expressen.

LÄS MER: Förre Blåvitt-talangen sjuk i covid-19 – vårdades på intensiven: "Bad till Gud"

ANNONS

Men i Janne Anderssons första landslagstrupp var både Emir Kujovic och Jimmy Durmaz med i truppen. Nu berättar han om kritiken från Zlatan Ibrahimovic när han gästar podcasten "Tutto Balutto".

– Det där är borta för mig alltså, hade vi snackat en halvtimme hade jag kanske tagit upp det och frågat. Hade vi haft en relation innan hade jag haft en större besvikelse och ilska och irritation. Nu var jag mest besviken och ledsen, men hade det varit någon jag jobbat med hade jag varit förbannad. Då hade jag velat ta upp det med vederbörande. Men för mig är det förbi, säger han i podcasten.

LÄS MER: Det här visste du inte visste om Blåvitts guldhjältar från 2007

Efter att Zlatan Ibrahimovic lämnat USA och flyttat tillbaka till Italien och imponerat i sin comeback hos Milan började det återigen snackas om en comeback i landslaget till sommarens EM-slutspel.

LÄS MER: Lotta Schelin om psykologmötet som ledde till en biografi

Men den italienska säsongen och sommarens EM sköts båda upp på grund av coronakrisen som har stoppat i princip all idrott världen över.

Janne Andersson väljer trots kritiken från Zlatan Ibrahimovic att hylla den svenske anfallaren.

ANNONS

– En makalös idrottsman, atleten Zlatan. Han fyller väl 39 till hösten och gör fortfarande det han gör. Stora fotbollsspelare brukar ta slut tidigare lite också, man går sönder. Den fysiken han har kombinerad med tekniken är helt unik. Att fortfarande klara av att vara motiverad, det är enorm imponerande. Det är vår bäste spelare genom tiderna. Jag är oerhört fascinerad av vad det är som driver honom fortfarande, säger han.

ANNONS