Tog guld i våras – nu förlänger han kontraktet

I våras tog Christoffer Persson SM-guld med HV71. Nu förlänger den tidigare Frölunda-spelaren kontraktet med mästaren. — Jag känner att vi har något bra på gång och jag trivs fantastiskt bra både i staden och klubben, säger Persson.

ANNONS
|

För två säsongersedan tog Christoffer Persson SM-guld med Frölunda. I våras följde backen upp den bedriften med att bärga nytt guld, den här gången med HV71. Och nu står det klart att Persson tänker fortsätta att tillbringa tillvaron i Jönköping.

På fredagen meddelade HV71 att klubben förlänger kontraktet med Härryda-sonen.

–Christoffer är en back som betyder mycket för oss både på och utanför isen. Han ger oss en trygghet i försvarsspelet och besitter flera viktiga kvaliteter. Han är också en bra förebild för våra unga spelare i sin träning och vinnarmentalitet, säger Johan Hult, sportchef i HV71, i ett pressmeddelande.

ANNONS

Och Persson själv är belåten över att ha det nya avtalet, som löper till och med 2020,på plats.

— Det ska bli roligt. Jag känner att vi har något bra på gång och jag trivs fantastiskt bra både i staden och klubben, säger 32-åringen till Jönköpings-Posten.

Han fortsätter:

— Det är en proffsig organisation och jag känner att jag får förtroende. I HV tar man hand om killarna både på och utanför isen och det just en sådan klubb jag vill spela i.

ANNONS