Bild: PÄR OLERT

Tim Söderlund straffas efter huvudtacklingen

Tim Söderlund firade vad han trodde var ett 2–1-mål mot Timrå, men åkte i stället på ett matchstraff.
Nu har han fått sin dom – tre matcher och 5 035 kronor i böter.

ANNONS
|

Frölunda fick igång målskyttet och bortaslog Timrå med 4–2. Mycket av efterspelet handlade dock om en situation i sista minuten av andra perioden.

Tim Söderlund, 20, drev på kassen och fick pucken i mål, men det hela slutade med att han fick matchstraff efter att ha brakat in i Timrås målvakt Niklas Svedberg.

– Han hoppar ju för att komma undan målvakten. Det var synd. Det var ett bra hockeymål, tycker jag. Sedan får man förstå det här med målvakternas säkerhet, sade coach Roger Rönnberg till GP efteråt.

LÄS MER:Rönnberg tycker synd om Söderlund

Efter matchen stod det klart att Frölundas forward också anmäls till disciplinnämnd, med risk för avstängning.

ANNONS

I anmälan står bland annat att läsa: "Söderlund träffade försvararen lätt, men inte tillräckligt för att det ska ses som en knuff. Frölundaspelarens knä träffade därefter i huvudet på Svedberg, som utgick och återkom i spel till den tredje perioden".

Lite senare under torsdagen kom disciplinnämndens beslut. Tim Söderlund fälls för huvudtackling på grund av två nyckelfaktorer.

– Målvakten har inte anledning att förvänta sig fysisk kontakt i målområdet

– Skaderisk

Till följd av beslutet från disciplinnämnden stängs Tim Söderlund av i tre matcher och får även böta 5 035 kronor.

LÄS MER:Kraftigt stjärnfall i Frölundas anfall

Läs hela domen här

"Med en halvminut kvar av den andra perioden i gårdagens match mellan Timrå och Frölunda kom gästernas Tim Söderlund med hög fart från sidan av målburen. Frölundaspelaren lade en backhand mot Niklas Svedberg, innan han försökte att hoppa mellan Timråförsvarare och målvakten. Söderlund träffade försvararen lätt, men inte tillräckligt för att det ska ses som en knuff. Frölundaspelarens knä träffade därefter i huvudet på Svedberg, som utgick och återkom i spel till den tredje perioden".

ANNONS