Svenske succémålvakten skadad

Målvaktsförbannelsen fortsätter för Vegas Golden Knights och under förlusten mot New York Islanders fick succésvensken Oscar Dansk lämna skadad. – Det är väl en del av sporten antar jag, det är bara att skicka fram nästa spelare, säger tränaren Gerard Gallant som fått sin tredje förstemålvakt, på tio matcher, skadad.

ANNONS
|

Vegas Golden Knights premiärsäsong har varit minst sagt succébetonad och ökenlaget har stått för en historiskt stark säsongsinledning. Det nya NHL-laget har fått det mesta att stämma och inför natten mot tisdag hade man endast förlorat en match, av nio spelade.

Men trots detta har tränaren Gerard Gallant fått sin beskärda del av huvudbry – detta i form av en målvaktsförbannelse som inte verkar vilja ta slut.

Allt började när förstemålvakten Marc André Fleury, som inlett säsongen minst sagt stark, drog på sig en hjärnskakning efter bara fyra matcher. Efter det fick Malcolm Subban ta över första spaden och även han spelade stabilt – tills han utgick skadad efter tre starter.

ANNONS

Mitt i skadehelvetet föll valet på svensken Oscar Dansksom ratades av Rögle efter förra säsongen. Även han gjorde succé mellan stolparna – något som ledde till att han utsågs till en av veckans tre stjärnor.

Succésvensken skadad

Mot New York Islanders, natten till tisdagen, stod 23-åringen för ännu en stabil insats och Vegas Golden Knights såg ut att gå mot ännu en seger – tills man drabbades av ännu en skadad målvakt. För med dryga fem minuter kvar, vid ställningen 1-2, av andra tvingades även Dansk bryta efter en räddning där hansåg ut att sträcka sig i ena benet.

Därmed fick Maxime Legace göra sin debut som NHL-målvakt.

– Jag hade såklart inte förväntat mig att få göra min debut, men samtidigt måste man alltid vara redo. Det är mittjobb, säger han på klubbens hemsida.

– Det var lite nervöst och det blev inte riktigt som jag ville, men vi får ladda om nu.

"Galet, jag vet inte vad som pågår"

Men debuten blev inte särskilt lyckade för Legace som släppte en fyra mål på elva skott. Till slut förlorade Vegas Golden Knights med 3-6 och efter tio matcher är man nu inne på sin fjärde förstemålvakt.

– Det är galet, jag vet inte vad som pågår just nu. Men det är lugnt och vi kommer att hitta en lösning, säger Maxime Legace.

ANNONS

Tränaren Gerard Gallant håller sig lugn trots målvaktsförbannelsen.

– Det är väl en del av sporten antar jag, det är bara att skicka fram nästa spelare. "Max" fick chansen att göra sin debut, han kommer få slita hårt och vi får se vart det tar vägen.

ANNONS